Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018

Αντώνης Κανάκης: «Η υγιής πλειοψηφία κάνει λιγότερη φασαρία»

Λαϊκισμός. Ενα κεφάλαιο που, όπως φαίνεται, δεν έχει κλείσει. 

 Πολιτική και κοινωνία, μέσω και των social media, διολισθαίνουν τελευταία όλο και περισσότερο. Η σάτιρα πόσο δύσκολο είναι να κρατήσει τις ισορροπίες;

 «Μαζί με την κρίση παιδείας και πολιτισμού γενικότερα, ίσως η μεγαλύτερη μάστιγα της χώρας μας. Εχουμε αφιερώσει εκπομπές στο “Βινύλιο” για αυτό που συμβαίνει στα social media και δεν θα ήθελα να σας κουράσω και εδώ, πάντως είναι ένας ιδιαίτερα ανησυχητικός καθρέφτης για το ποιοι είμαστε, αν και κρατώ ζωντανή μέσα μου την ελπίδα ότι αυτό που τελικά καθρεφτίζεται είναι μια θορυβώδης μειοψηφία, ενώ η υγιής πλειοψηφία απλώς κάνει λιγότερη φασαρία, ακριβώς γιατί είναι υγιής.

Η σάτιρα πρέπει να κάνει αυτό που πρέπει να κάνει. Να αναδεικνύει, να ξεσκεπάζει, να ξεμπροστιάζει, να αποδομεί και να γελοιοποιεί τον λαϊκισμό, την υποκρισία, το ψέμα κ.τ.λ. Η ισορροπία, η καλώς εννοούμενη ισορροπία, μπορεί να είναι γενικότερα από ένα πολύ δύσκολο επίτευγμα ως κάτι που προκύπτει αβίαστα, ανάλογα με την περίπτωση» τόνισε στο Βήμα.

 -Εχετε συλλάβει τον εαυτό σας να «βολεύεται» σε μια ευκολία στην κριτική σας;

«Θα ήμουν ψεύτης αν σας έλεγα ότι μετά από τόσα χρόνια και τόσες εκπομπές δεν έπιασα τον εαυτό μου να πέφτει στο ατόπημα αυτό. Θέλω όμως να πιστεύω ότι οι φορές ήταν λίγες και αυτό που σίγουρα μπορώ να υποσχεθώ είναι πως προσπαθώ συνεχώς να το αποφεύγω».

πηγή 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου