Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018

Αθηνά Μαξίμου: «Αν σήμερα θεωρούμαι επιτυχημένη αύριο μπορεί να μην είμαι»

Χαμηλών τόνων άνθρωπος, ήρεμη και κατασταλαγμένη.

Η Αθηνά Μαξίμου ξέρει ότι όλα όσα έχει καταφέρει μέχρι σήμερα, μπορούν ν' αλλάξουν με το πέρασμα του χρόνου.

«Μερικές φορές, όταν κάτι με βασανίζει, με πιάνει ένας ψυχικός πυρετός, κάτι που προσπαθώ να αντιμετωπίσω με τρόπο που ίσως με κάνει να γίνομαι άγαρμπη. Έχω κάνει επίσης μεγάλη προσπάθεια να είμαι ειλικρινής. Αυτό που διακρίνω θέλω να το αρθρώσω στον άνθρωπο που τον αφορά.

Πολλοί δεν θέλουν να ακούσουν την αλήθεια. Η προσπάθεια έγκειται στο αν κάποιος είναι έτοιμος να την ακούσει» εξήγησε στο people και συνέχισε: «Βαριέμαι να ακούω κλισέ του τύπου "έπεσα από τα σύννεφα". Πρωτίστως γιατί δεν ζούμε στα σύννεφα και δευτερευόντως γιατί δεν πρέπει να θεωρούμε υπεύθυνο τον άλλο που μας ανέβασε εκεί. Θεωρώ πως, για να μας πληγώσει κάποιος, έχουμε δώσει το χώρο. Οπότε η ευθύνη είναι δια δύο. Και ποιος δεν έχει πληγωθεί; Το θέμα είναι η διαχείριση της ήττας».

Μία από τις μεγαλύτερες φοβίες του ανθρώπου είναι να διατηρήσει τα κεκτημένα του. Τι είναι αυτό που έχει κατακτήσει μέχρι στιγμής; «Δεν θεωρώ ότι έχω κεκτημένα. Τίποτα δεν είναι κεκτημένο. Αυτονόητο. Δεν σου χρωστάει κανείς τίποτα. Αν σήμερα θεωρούμαι επιτυχημένη, αύριο μπορεί να μην είμαι».

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου