Σάββατο 16 Ιουνίου 2018

Ειρήνη Χειρδάρη: “Μιλάμε πολύ περισσότερο και πιο απελευθερωμένα για το s*x, αλλά κάνουμε το λιγότερο από ποτέ!”

Η Ειρήνη Χειρδάρη, η μοναδική Ελληνίδα S*X Coach σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη

 Σπύρο Καλαματιανό!

Είναι author, dating coach, s*x editor,  s*x coach IA (Andrology Institute,Athens) σπουδαία, πανέμορφη, ταλαντούχα γυναίκα, που επιτελεί πλούσιο κοινωνικό έργο, και που συνεχώς οι μετοχές της ανεβαίνουν…

Μια Γυναίκα με γάμα κεφαλαίο, με αγάπη και σεβασμό σε αυτό που κάνει…Σεμνή, απλή, ταπεινή, με σοβαρότητα, κύρος και ταπεραμέντο που σε καθηλώνουν…Θέλησαμε σε αυτό το τεύχος να την γνωρίσουμε καλύτερα και να πάρουμε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης για τα φλέγοντα ζητήματα, που την σήμερον ημέρα μας καίνε, λίγο πολύ όλους, μικρούς και μεγάλους… Είστε έτοιμοι;

Ποιες είναι οι νέες σου επαγγελματικές δραστηριότητες; 

Έχουμε φτιάξει με τους συνεργάτες μου το  s*x Academy, το πρώτο σχολείο για σ*ξ στην Ελλάδα. Παρότι ακούγεται παράξενο να υπάρχει σχολείο για σ*ξ, για μια βιολογική λειτουργία δηλαδή που υπάρχει στην κυτταρική μας μνήμη, άρα όλοι οι άνθρωποι ξέρουμε μέσα μας να κάνουμε και σ*ξ! Δυστυχώς όμως οι περισσότερες ερωτικές σχέσεις τερματίζουν ακριβώς επειδή γίνεται βαρετό το σ*ξ, μέχρι που χάνεται εντελώς.



Ο κύκλος πάθους έχει ως εξής: τους πρώτους έξι μήνες μιας καινούριας χημείας, κάνουμε επτά φορές τη μέρα σ*ξ, σε όλα τα δωμάτια του σπιτιού. Μετά κάπως χαλαρώνουμε, αλλά ακόμη είμαστε συντονισμένοι στο πάθος. Συνολικά οι ορμόνες το πάθος στον εγκέφαλο σύμφωνα με τους επιστήμονες, θα συνεχίσουν να εκρήγνυνται μάξιμουμ δυο χρόνια. Θα μου πεις, υπάρχει και το άλλο εγκεφαλικό σύστημα της συντροφικής αγάπης, που εμφανίστηκε όταν αναπτύχθηκε ο εγκέφαλός μας, και ενέπνευσε για το till death do us apart. Ε, στην πραγματικότητα ούτε και αυτό κάνει τέτοια θαύματα, 4 με 5 χρονάκια μάξιμουμ θα μείνει ανοιχτό. Και κάπως έτσι λοιπόν τα περισσότερα ζευγάρια χωρίζουν, και λίγο αργότερα ψάχνουν νέο σύντροφο, για να κάνουν μαζί του ακριβώς τον ίδιο κύκλο! Αυτό που δεν ξέρουν οι άνθρωποι είναι ότι τα πρώτα χρόνια μιας σχέσης λόγω των ορμονών είμαστε στον αυτόματο πιλότο. Μετά από αυτά τα χρονικά διαστήματα όμως που είπα, κλείνει το αυτόματο πότισμα του οργανισμού και ναι, θα πρέπει να μπεις στον κόπο να πάρεις το ποτιστήρι για να επιβιώσει η σχέση. Εκεί έρχεται το  s*x Academy. Σκοπός του είναι να ανανεώνει τα ζευγάρια σ*ξουαλικά. Να δείξει στους Έλληνες νέους δρόμους, νέα κόλπα, όλα τα μυστικά της ηδονής, για να μπορούν να κάνουν τόσο διαφορετικά πράγματα στο σ*ξ και να διατηρούν το πάθος και τις σχέσεις τους. Και να τους δώσεις γνώσεις για να διατηρήσουν τη σύνδεση με τον άλλον, γιατί καλά τα  s*x tips, αλλά χωρίς τη σύνδεση με τον σύντροφο, δεν έχουμε τίποτα. Η εκπαίδευση αυτή γίνεται με πολλά και διαφορετικά σεμινάρια, από το Σ*ξ για Προχωρημένους που διδάσκω εγώ, μέχρι μαθήματα ταντρικού έρωτα για τα οποία συνεργάζομαι με γνωστές δασκάλες τάντρα.

Τι είναι αυτό που κάνει τη δράση σου τόσο διαδεδομένη στις μέρες μας; 

To  s*x coaching είναι γενικά σε άνοδο σε όλο τον κόσμο. Γιατί στην εποχή μας οι άνθρωποι νοιάζονται πολύ για την σε*ξουαλικότητά τους, διεκδικούν και ζωντανούς γάμους και σχέσεις και καλό σ*ξ μέσα σε αυτές. Θέλω να πω, παλιά οι γυναίκες παντρεύονταν παρθένες. Αν ο άντρας που πήραν είχε πρόωρη εκσπερμάτιση δεν θα το μάθαιναν ποτέ, γιατί αυτό ήξεραν για σ*ξ, δεν είχαν δοκιμάσει δα και με κανέναν άλλον. Και από την στιγμή που παντρευόσουν παλιά, δεν χώριζες, ήταν  εφόρου ζωής πρότζεκτ, ότι και αν συνέβαινε μέσα σε αυτήν την σχέση.

Σε κάποιες κουλτούρες μάλιστα, έπρεπε να κάνεις και ότι δεν σου αρέσει το σ*ξ, γιατί αν σου άρεσε, ο άντρας σου ανησυχούσε, μήπως είσαι ανήθικη, υπήρχε τεράστια σ*ξουαλική ντροπή τους προηγούμενους αιώνες και την πληρώνουμε ακόμη με ανοργασμία και χίλια δυο σ*ξουαλικά προβλήματα. Δε μιλάμε καν για το αν ήσουν ομοφυλόφιλος παλιά,  γυναίκα έπρεπε να παντρευτείς και να της κάνεις σ*ξ, τουλάχιστον για να κάνετε παιδιά. Μετά ευτυχώς όλα ανατράπηκαν. Οι γιατροί δέχτηκαν ότι οι γυναίκα έχει οργασμό και μάλιστα πολλαπλούς και από διαφορετικές περιοχές, η ομοφυλοφιλία έφυγε από το DSM- το βιβλίο με τις διαταραχές των ψυχολόγων και των ψυχίατρων, η επιστήμη απέδειξε ότι οι άνθρωποι με δυσφορία φύλου έχουν διαφορετικό εγκέφαλο και επιτράπηκε με νόμο να επαναπροσδιορίζει κάποιος το φύλο του, δε μιλάμε πλέον για straight, μιλάμε για sis, που σημαίνει συμφωνώ με το φύλο που ανακοίνωσε στους γονείς μου ότι έχω ο μαιευτήρας.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, η Patti Briton, μια πανέξυπνη σ*ξολόγος, δημιούργησε το  s*x coaching, ενώνοντας αρχικά την σ*ξολογία με το life coaching. Γιατί δε μιλάμε πλέον για σ*ξουαλικές δυσλειτουργίες μόνο, μιλάμε και για το σ*ξ των υγειών ανθρώπων, πώς θα γίνει καλύτερο και πώς θα διατηρήσουν το πάθος.  Όχι ότι όταν σκέφτηκα ότι πρέπει να γίνω  s*x coach είχα σκεφτεί ότι κάπου στον κόσμο πιθανόν να υπάρχει ήδη σαν επάγγελμα, με ακριβώς την ίδια ονομασία που σκέφτηκα. Το ανακάλυψα στην πορεία αυτό! Κι έφυγα για την Britton, για να πάρω έξτρα γνώσεις από το  s*x coaching university και πιστοποίηση από την ίδια.

Γίνεται η σ*ξουαλική ζωή μας περισσότερο περίπλοκη όσο γίνεται περισσότερο ακόμη πιο απελευθερωμένη;

Ναι είναι αλήθεια αυτό. Με τον ίδιο τρόπο που παλιά γράφαμε σε πλάκες, μετά σε τετράδια, και μετά βγήκε το κομπιούτερ. Η ζωή πρέπει γενικά να ήταν πολύ πιο απλή, παλιά. Είναι δύσκολο να μάθεις να χειρίζεσαι κομπιούτερ. Αλλά οι δυνατότητες που σου δίνει είναι σπουδαίες, ποιος θέλει αλήθεια να γυρίσουμε στις πλάκες για να είναι απλή η ζωή;

 Υπάρχει πόλεμος ή ειρήνη μεταξύ των δύο φύλων τελικά;

Παρότι η συναναστροφή με το άλλο φύλο, πέραν του σ*ξ, η απλή συναναστροφή, είναι από μόνη της συναισθηματική ανάγκη, υπάρχει πόλεμος, ναι. Νομίζω αυτό συμβαίνει επειδή δεν διδασκόμαστε στο σχολείο πώς διαμορφώνεται ο αρσενικός και ο θηλυκός εγκέφαλος την εποχή που είμαστε στην μήτρα και πόσο διαφορετικούς μας κάνει, και δεν μιλάμε για το κοινωνικό φύλο, πώς μας επιβάλλει η κοινωνία να συμπεριφερόμαστε λόγω του φύλου μας.

Το μυστικό ενός φλερτ που θα καταλήξει σε πιο ολοκληρωμένη σχέση βρίσκεται στο μυαλό και την γλώσσα του σώματος; 

Στις πεποιθήσεις κυρίως. Αυτό που ονομάζουμε «χημεία» εκτός από την βιοχημεία των σωμάτων, που φαίνεται στο φιλί, αν ταιριάζουν δηλαδή βιοχημικά αυτοί οι δύο άνθρωποι ή όχι, βρίσκεται και σε μια υποσυνείδητη ανάλυση που κάνουν αυτόματα δηλαδή εκείνη την στιγμή για το αν ο άλλος/η άλλη είναι ερωτικό ον και αν μπορούν να συνδεθούν μαζί του/της σε σχέση. Αυτή η αυτόματη ανάλυση, έρχεται από τις πεποιθήσεις μας. Και οι περισσότερες από αυτές μας ήρθαν άνωθεν, μας δόθηκαν σαν αδιαπραγμάτευτες καθώς μεγαλώναμε, χωρίς καν να σκεφτούμε αν μας εκπροσωπούν πραγματικά. Κι ούτε βέβαια μπορώ εγώ να κάνω κάτι και να αλλάξω τις πεποιθήσεις ενός άλλου ανθρώπου και να με θέλει για σχέση. Μπορώ βέβαια με την γλώσσα του σώματος, με αυτά που του λέω και με τα ραντεβού να πάω δυνατά το παιχνίδι και να του δημιουργήσω ρομάντσο και πάθος και να τον καψουρέψω (πληροφορίες για όλα αυτά θα βρείτε στα DVD της Σχολής Αποπλάνησης) αλλά τον τελικό λόγο για το αν θα καταλήξουμε για πάντα μαζί το έχουν οι πεποιθήσεις.

Ποιο είναι το πιο συχνό φαινόμενο που συναντάς στις συνεδρίες σου και τι είναι αυτό που σε έχει σοκάρει περισσότερο;

Το πιο συχνό που συναντώ στις συνεδρίες μου είναι τον φόβο απόρριψης. Δηλαδή βλέπω ότι οι περισσότεροι πελάτες μου, από δικό τους φόβο απόρριψης, έδιναν λανθασμένα μηνύματα και μικρές συνεχόμενες απορρίψεις στον άλλον, χωρίς καν να το καταλαβαίνουν, τους τύφλωναν οι δικές τους ανασφάλειες. Ε, μέχρι που πήραν την τελική απορριψη. Η φοβία, από την στιγμή που θα μπει, θα επιβεβαιωθεί. Όχι γιατί έχει κάποιες μαγικές ικανότητες, αλλά γιατί αποδυναμώνει τόσο τη συναισθηματική κατάσταση, που σε κάνει να λειτουργείς σπασμωδικά, κομπλεξικά.

Να με σοκάρει κάτι δεν μου έχει τύχει, οι παραφιλίες που μου έχουν τύχει σε συνεδρίες είναι απλές, λίγος μαζοχισμός, λίγο φετιχιστική παρενδυσία (να διεγείρεται κάποιος στρέιτ άντρας φορώντας γυναικεία εσώρουχα κάτω από το κοστούμι του) που μου τα αναφέρουν απλά μέσα σε όλα οι πελάτες μου, δεν δυσφορούν δηλαδή από αυτό, δεν έχουν έρθει σε μένα για θεραπεία. Οι ψυχίατροι σ*ξολόγοι που κάνουν θεραπεία στις παραφιλίες έχουν την δύσκολη δουλειά, τα δύσκολα περιστατικά, παιδοφιλία για παράδειγμα.

 Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες τα πάμε καλύτερα στο ερωτικό κομμάτι από ότι σε χώρες του εξωτερικού; 

Συγκριτικά με τους βόρειους λαούς σίγουρα είμαστε πιο hot. Αλλά δε μπορώ να πω ότι τα πάμε γενικά καλύτερα στο ερωτικό κομμάτι γιατί την ίδια στιγμή στην Ελλάδα έχουμε ταμπού στις σχέσεις, στη σύναψη σχέσεων. Και την σ*ξουαλικότητα δε μπορείς να την διαχωρίσεις από τις σχέσεις, η σ*ξουαλικότητα από την φύση της δημιουργεί δεσμούς. Δηλαδή η ανθρώπινη σχέση που δημιουργείται μεταξύ αυτών των δύο ανθρώπων κάνει το σ*ξ πραγματικά καλό, από ένα επίπεδο και πάνω. Τα tips που δίνουμε οι  s*x coaches, οι τεχνικές και όλα αυτά, είναι απλά για ανανέωση.

Αν πάρεις μόνο τα tips, χωρίς την μαγιά, δεν έχεις τίποτα. Έχεις σούπερ παραλλαγές στάσεων, έχεις σούπερ ντούπερ προκαταρκτικά, έχεις τρομερή ηδονή, έχεις πολλούς και βαθύς οργασμούς, και;  Μια εβδομάδα μετά το έχεις ξεχάσει αυτό το μαραθώνιο σ*ξ αν δεν διατηρήσεις την ερωτική σχέση, αν δεν υπάρξει ένας όμορφος έρωτας. Προσωπικά τους Έλληνες μάς θεωρώ hot, αλλά συναισθηματικά ανώριμους.

Είμαστε αρκετά απελευθερωμένοι ή το παίζουμε, λόγω έξαρσης του διαδικτύου; 

Οι έρευνες δείχνουν ότι είναι η εποχή που μιλάμε πολύ περισσότερο για το σ*ξ και πολύ  απελευθερωμένα και κάνουμε το λιγότερο από ποτέ. Είναι λογικό αυτό. Έχουμε ανά πάσα στιγμή πρόσβαση σε πορνογραφικό υλικό για να εκτονωθούμε, οπότε πού να τρέχουμε. Έχουμε και το cybers*x και το s*xting λόγω των social media που εύκολα μας καθηλώνουν σπίτι, κι έτσι δεν καλλιεργείς δεξιότητες όπως να βγεις έξω να φλερτάρεις και να διεκδικήσεις πραγματικά έναν άλλον άνθρωπο. Θέλει προσοχή αυτή η εποχή, μπορεί να ξεχάσεις να ζήσεις- πραγματικά.

Ποιο είναι το ζητούμενο στο σ*ξ η ικανοποίηση ή η κυριαρχία;

Η σύνδεση. Δε νομίζω ότι υπάρχει ηδονή αν δεν συνδεθείς πραγματικά με τον/την παρτενέρ σου.

Με τόση γνώση και εμπειρία αλλά και με τόσο επαγγελματική προσέγγιση απολαμβάνεις στην προσωπική σου ζωή καλύτερο σ*ξ;

Ε ναι, καλύτερο σ*ξ απολαμβάνω αναμφισβήτητα λόγω των γνώσεων της δουλειάς μου. Δυσκολεύομαι βέβαια στο να βρω με ποιον θα κάνω σχέση. Όσο ανεβαίνεις σε γνωσιακό επίπεδο στις σχέσεις να ξέρεις, τόσο απομακρύνεσαι από τους εκτός χώρου ανθρώπους που είναι ακόμη στην άγνοια. Τον τελευταίο καιρό προτιμώ να κάνω ερωτικές σχέσεις με άλλους  s*x coaches από άλλες χώρες, που συνεννοούμαστε.

Ποτέ και πως σου γεννήθηκε η ιδέα να ασχοληθείς (κάτι που το κάνεις πολλά χρόνια με επιτυχία) με αυτή την επιστήμη; 

Κοίτα, ήμουν χρόνια  s*x editor, δημοσιογράφος δηλαδή για θέματα σ*ξ. Το πώς έγινα  s*x editor ήταν μάλλον τυχαίο, μικρή ήθελα να γίνω πολεμική ανταποκρίτρια. H γυναίκα σταθμός της ζωής μου ήταν η Λάουρα Ντε Νίγκρις, η πρώην γυναίκα του Τερζόπουλου, που μου άνοιξε τις πόρτες στα περιοδικά και με πήρε μικρή από το χέρι και με πήγε να δουλέψω στο περιοδικό «Γυναίκα» το οποίο ήταν και το όνειρό μου. Με επέβαλε, μπορείς να πεις, η Λάουρα.

Έκανα πολύ δύσκολα ρεπορτάζ, sex trafficking, ιερόδουλες, αναρχικούς, ναρκοεμπόριο, και τελικά κάλυψα και ενάμιση πολέμους. Ενάμιση γιατί η δεύτερη αποστολή μου στο Μαυροβούνιο απέτυχε και γύρισα πίσω, μόνο τον εμφύλιο στην Αλβανία κατάφερα να ολοκληρώσω και να κάνω ένα ρεπορτάζ πραγματικά καλό και από πολύ μέσα. Ε, κάπου εκεί κάηκα κιόλας, burn out, με είχε παρασύρει εντελώς το πάθος μου για αυτή την δουλειά και δεν κρατούσα καθόλου ενέργεια.  Μη μπορώντας να γράψω πλέον ούτε λέξη, η διευθύντριά μου στο περιοδικό «Γυναίκα» προσπαθώντας να με συνεφέρει σιγά σιγά, μου έδωσε ένα χαλαρό κείμενο για το σ*ξ να γράψω, 800 λέξεων μόνο, και ένα μήνα περιθώριο για να το γράψω, δηλαδή 26,6 λέξεις τη μέρα. Η μέθοδός της ήταν απίστευτα αποτελεσματική, και όντως το έγραψα σιγά σιγά, και ήταν και ψιλοκαλό για άνθρωπο σε burn out. Οπότε ήρθε το δεύτερο κείμενο για το σ*ξ, το τρίτο κ.ο.κ. Και κάπου εκεί κάνει την στροφή το ελληνικό Cosmopolitan και ακολουθεί το σ*ξι αμερικάνικο πρότυπο, και με καλούν να γράφω εκεί σαν  s*x editor πλέον. Και μετά ήρθαν στήλες για το σ*ξ σε περιοδικά πολλά, Marie Claire, Status, Lifo κλπ. Παθαίνω εμμονή και με αυτό το νέο επαγγελματικό μου προσανατολισμό, λατρεύω να είμαι columnist σε στήλες για σ*ξ, διαβάζω, τρέχω τον κόσμο για έξτρα γνώσεις, ενημερώνομαι, επικοινωνώ με την σ*ξολόγο Dr. Routh και την ανθρωπολόγο Helen Fisher και όλο κάποια νέα γνώση τους ζητάω. Mε εκδότη τον Λυμπέρη βγάζουμε το βιβλίο «69 Μαθήματα Σ*ξ», το ανακαλύπτει η Μενεγάκη και με καλεί για τηλεοπτική συνέντευξη. Συνεχίζω το πρόμο του βιβλίου στα κανάλια που με καλεί το ένα μετά το άλλο για συνεντεύξεις, και η Μενεγάκη με ξανακαλεί για μόνιμη παρουσία κάθε Πέμπτη. Ήταν η δεύτερη σημαντική γυναίκα της ζωής μου. Αν η Λάουρα Ντε Νίγκρις με επέβαλλε στα περιοδικά, η Μενεγάκη με έκανε γνωστή σε όλη την Ελλάδα. Ακολούθησα τότε την αμερικάνικη σχολή, οι αμερικάνες  s*x editor κάνουν συμβουλευτική στον κόσμο, κι έτσι ξεκίνησα και τις συνεδρίες, για πολύ πιο απλά βέβαια τότε θέματα, κατάκτησης κυρίως (είχα διδαχτεί την κατάκτηση της dating coach Kezia Noble). Eπί τη ευκαιρία, να ζητήσω συγνώμη που ήμουν τόσο άγουρη τότε στην τηλεόραση, έπρεπε όμως να πάρω την ευκαιρία ήμουν- δεν ήμουν έτοιμη, γιατί τότε χρειαζόμουν πολλά, πολλά, πάρα πολλά χρήματα για σπουδές. Τελείωσα συμβουλευτική και life coaching. Για το πανεπιστήμιο του  s*x coaching, στο LA, στο interview με θεώρησαν πολύ έμπειρη, και με πολλές γνώσεις, και με έβαλαν κατευθείαν στο δεύτερο επίπεδο, των τελειόφοιτων. Ε, και μετά την πιστοποίηση στο  s*x coaching σκέφτηκα να κάνω κι ένα μετεκπαιδευτικό στην σ*ξολογία, να εκπαιδευτώ στις ψυχοσ*ξουαλικές διαταραχές, στην Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, κι ελπίζω να το περάσω, γιατί είναι τρομερά ενδιαφέρον αλλά έχει πολύ διάβασμα κι αυτό. Αν το περάσω, θα συνεχίσω για πιστοποίηση στην σ*ξολογία.

Μπορείς να μου περιγράψεις τον εαυτό σου με λέξεις και φράσεις; 

Φιλελεύθερη, δημοκρατική, αγαπά την διαφορετικότητα, πολεμά για ιδέες και για τα δικαιώματα ανθρώπων αλλά και ζώων. Ονειροπόλα, εργατική, αποφασιστική, παθιασμένη, εμμονική. Αυθόρμητη, ειλικρινής, τίμια, ψύχραιμη, απρόβλεπτη, αστείο κορίτσι. Με μεγάλες τρύπες στο σουρωτήρι της και πολύ υπομονετική. Πολύ καλή φίλη για τους φίλους της, και αιώνια φίλη για τους πρώην συντρόφους της. Η πρώτη της αξία είναι η ελευθερία. Το μόνο ον που έχει καταφέρει να της κυριαρχήσει είναι η γάτα, ζει για να υπηρετεί στωικά γάτες. Ανεμοφούητη, φυσημένη από τον άνεμο, όπως την έλεγε η μητέρα της από μικρή στα Κερκυραϊκά, (κάτι σαν «φεύγα» δηλαδή), αλλά μέσα σε αυτό και πολύ σταθερή. Για κάποιο λόγο της είναι τρομερά δύσκολο να ακολουθήσει τους κανόνες, τα κάνει πάντα όλα με εντελώς δικό της τρόπο, μόνο έτσι μπορεί.

Ανεκπλήρωτο όνειρο έχεις που θέλεις να κάνεις πραγματικότητα στο άμεσο μέλλον; 

Θέλω να ολοκληρώσω πρώτα και τις σπουδές σ*ξολογίας, να πάρω και αυτό το πτυχίο και την πιστοποίηση. Να κλείσω τις γνώσεις μου από τρία διαφορετικά επαγγέλματα για το σ*ξ σε βιβλία και DVD που αν είναι δυνατόν να μεταφραστούν και σε άλλες γλώσσες, και με τα εισοδήματα που θα μου αποφέρουν να ταξιδεύω τον κόσμο. Όταν ήμουν μικρή ήμουν πολύ ταξιδιάρα, διέσχισα περίπου το ένα τρίτο του πλανήτη. Μετά με έφαγαν οι δουλειές και μετά ήρθε και η κρίση. Θέλω να επιστρέψω στο πρότζεκτ πλανήτης, και να ολοκληρώσω τα άλλα δυο τρίτα. Και τελικά, να αράξω στην Βραζιλία, που απ΄όσα έχω δει μέχρι σήμερα, είναι η πιο ωραία χώρα αυτού του πλανήτη. Θέλω επίσης ο δεύτερός μου σύζυγος να είναι και αυτός Βραζιλιάνος, γιατί λατρεύω αυτήν την κουλτούρα, και να περνάμε και με αυτόν τις μέρες μας γελώντας, χορεύοντας, φιλοσοφώντας χαλαρά, και κάνοντας σ*ξ. Να υιοθετήσουμε πολλά ορφανά και ακόμη πιο πολλά αδέσποτα και να τελειώσω την ζωή μου ήσυχα δίπλα στην θάλασσα, γεμάτη από όλες τις πλευρές. (Μη λες για όνειρα, σε ονειροπόλα, θα μιλά ώρες…)

Τι θα ήθελες να πεις κλείνοντας;

Μόνο το ίδιο που λέω στο κλείσιμο των συνεδριών στους πελάτες, που μου άνοιξαν το πιο ευαίσθητο κομμάτι της ύπαρξής τους, την σ*ξουαλικότητά τους: Σας ευχαριστώ πολύ για την  εμπιστοσύνη σας.

Πηγή penypeny.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου