Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018

Ελένη Φιλίνη: «Για να με κρίνεις, πρέπει να με παρακολουθείς...»

Η Ελένη Φιλίνη έχει μεγάλη πορεία στο θέατρο και στον κινηματογράφο. Έζησε πολλά και γνωρίζει. Σήμερα, τι σημαίνει να είσαι ηθοποιός;

 «Ηθοποιός σημαίνει, εκτός από το ποιώ ήθος, αγωνία, υπομονή, αγώνας αλλά και χαρά. Τα πράγματα είχαν αλλάξει από τότε που ήμουν μαθήτρια στο θέατρο- όταν καταργήθηκε η άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος. Από εκεί και πέρα τα πράγματα πήραν το δρόμο τους. Ένας ανοχύρωτος χώρος! Όταν έχεις φοιτήσει σε μια Δραματική σχολή, υπάρχουν κάποιοι όροι για τον επαγγελματία ηθοποιό. Δεν είναι εξωφρενικό, να πάει σε μια οντισιόν και να ζητήσει ως επαγγελματίας 10 ευρώ, και να επιλέξουν τον ερασιτέχνη με τα 5 ευρώ; Κατευθείαν είναι ανταγωνιστικός, με όλες τις συνέπειες. Όλα τα ευτελίζουν και όλα αλλάζουν σε μια στιγμή» τόνισε στο Full Life.

-Οι νέοι ηθοποιοί που ξεκινούν σήμερα, με όνειρα, μπορούν να βιοποριστούν από αυτή τη δουλειά;

«Φυσικά όχι!»

-Τι είναι αυτό που πυροδοτεί την αγάπη σου για τη τέχνη σου;

«Στο θέατρο είμαι από το δεύτερο έτος της Δραματικής σχολής. Είμαι παιδί του θεάτρου, από τότε που ξεκίνησα μέχρι και σήμερα, δεν έχω σταματήσει καθόλου να εμφανίζομαι. Ζω και αναπνέω από το θέατρο κα; το τραγούδι. Επέλεξα ένα χώρο πολύ δύσκολο με αγωνιεί και αγώνα, βέβαια τα χρόνια που ξεκίνησα ήταν πολύ καλύτερα, αλλά και σήμερα δεν παραπονιέμαι!»

-Το θέατρο σου έχει φερθεί καλά;

«Είμαι ένας μοναχικός πολεμιστής στη ζωή μου! Ό,τι έκανα, το έχω καταφέρει μόνη μου. Ίσως επειδή από μικρή ξεκίνησα να παλεύω και στη πορεία να με πληγώσουν και να αδικηθώ, και χωρίς να έχω κάποιον να με υπερασπιστεί, ωστόσο τα γεγονότα, με έκαναν πιο δυνατή με το να πεισμώσω και να προχωρήσω. Κάποια στιγμή έγραψαν κάποιοι κριτικοί και είπαν: «Καλή ηθοποιός η Ελένη Φιλίνη, αλλά η επιθεώρηση την αδικεί». Λοιπόν, τους απαντώ άτι μπορεί να έχω κάνει 10 χρόνια προβεβλημένης επιθεώρησης, αλλά έχω κάνει και 15 χρόνια πρόζα, που δεν προβλήθηκε και δεν ασχολήθηκε κανείς με αυτή τη συμμετοχή μου. Όταν μάλιστα τους προσκάλεσα να έρθουν να με δουν, δεν ήρθαν. Ο νοών, νοείτε! Για να με κρίνεις λοιπόν, πρέπει να με παρακολουθείς... Σε γενικές γραμμές πάντως έχω περάσει πολύ καλά.»

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου