Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018

Μιχάλης Καλαβρυνός: Από το MasterChef στις… Κάννες!

Από το 2010, όταν προβλήθηκε το πρώτο «MasterChef » στο Mega, χάσαμε για κάποια περίοδο τα ίχνη του Μιχάλη Καλαβρυνου.

Λίγους μήνες μετά το τέλος του παιχνιδιού, ο σεφ και ο συμπαίκτης και φίλος του σήμερα Γιάννης Μάργαρης μετακόμισαν στην Κρήτη και εργάστηκαν σε εστιατόριο ξενοδοχείου, το μενού του οποίου είχε επιμεληθεί ο Λευτέρης Λαζάρου.

Φυσικά, ο γνωστός σεφ τους είχε επιλέξει. Επόμενο βήμα του Μιχάλη ήταν να κάνει ένα όνειρο του πραγματικότητα: να ανοίξει το δικό του εστιατόριο στον τόπο του, την Πτολεμαΐδα. Όμως έπειτα από ενάμιση χρόνο «κατέβασε ρολά» εξαιτίας των οικονομικών δυσκολιών που επικρατούν στη χώρα μας. «Είναι παράλογο να έχεις μαγαζί στην Ελλάδα. Δουλεύεις για τους φόρους», εξηγεί στο «Secret» και δεν είναι καν στα σχέδια του να κάνει κάτι στο μέλλον. «Για κανέναν λόγο δεν θέλω να ανοίξω, κάτι... τουλάχιστον τώρα», τονίζει.

Πώς έφτασε όμως στις Κάννες, σε ένα μέρος όπου πολλοί θα ήθελαν να εργαστούν; «Γνωριστήκαμε με τον σεφ Γιάννη Κιόρογλου, μου έκανε την πρόταση και κατάλαβα πως είναι μια μεγάλη ευκαιρία», εξηγεί.

Πρόκειται για τον 38χρονο σεφ που έχει «αγκυροβολήσει» την τελευταία εξαετία σε μια νησίδα ακριβώς από την ακτή των Καννών. Μοιράζει τον χρόνο του ανάμεσα σε Κάννες, Ελλάδα και Καραϊβική και ετοιμάζεται να επεκταθεί στο Ντουμπάι και όχι μόνο, «Δεν υπάρχει διαφορά στη δουλειά. Και στην Ελλάδα το ίδιο σκληρά εργαζόμουν και πολλές ώρες, απλώς εδώ είναι τα πράγματα πιο οργανωμένα. Εδώ θα μείνω μέχρι τον Σεπτέμβριο και μετά θα επιστρέψω στην Ελλάδα».

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου