Σάββατο 9 Ιουνίου 2018

Το πιο εύκολο και λαχταριστό παγωτό ροδάκινο

Αυτό το σπιτικό παγωτό απαιτεί μόνο με 5 υλικά και είναι εύκολο και τόσο νόστιμο, που θα το φτιάχνετε όλο το καλοκαίρι!

Υλικά

6 μέτρια ώριμα ροδάκινα καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια

½ κ.γ. χυμό λεμόνι

½ κούπα κρυσταλλική ζάχαρη

2 κούπες κρέμα γάλακτος

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

Εκτέλεση

Σε ένα μεσαίο μπολ αναμειγνύετε τα ροδάκινα, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού.

Τα αφήνετε στο μπολ για μία ώρα περίπου μέχρι συσσωρευτεί σιρόπι στο μπολ.

Κατόπιν, τα ρίχνετε στο multi και χτυπάτε μέχρι να λιώσουν τα κομμάτια ροδάκινου και να γίνουν σαν πουρές.

Το μεταφέρετε σε ένα μικρό κατσαρολάκι και το βράζετε για περίπου 5 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά. Το ρίχνετε σε ένα μπολ και το αφήνετε να παγώσει για 2 ώρες περίπου.

Ρίχνετε την κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ και χτυπάτε με το μίξερ σε μέτρια σκάλα, μέχρι να γίνει αφράτη. Χαμηλώνετε το μίξερ και ρίχνετε το ζαχαρούχο γάλα, χτυπώντας για λίγο. Κατόπιν, ανεβάζετε στη μεγάλη σκάλα το μίξερ και χτυπάτε καλά, μέχρι να γίνουν κρέμα.

Παίρνετε δύο κούπες από την χτυπημένη κρέμα και τη ρίχνετε στο μπολ με τον πολτό των ροδάκινων και ανακατεύετε καλά, μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Στη συνέχεια, το ρίχνετε στη φόρμα, που θα αποθηκεύσετε το παγωτό και προσθέτετε την υπόλοιπη χτυπημένη κρέμα.

Το βάζετε στην κατάψυξη και αφήνετε να παγώσει για τουλάχιστον για 6 ώρες, πριν σερβίρετε.

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου