Σάββατο 9 Ιουνίου 2018

Ζωή Τηγανούρια: Μιλάει για τη μουσική που έγραψε για Χολιγουντιανή υπερπαραγωγή!

Ο ιδιαίτερα εκφραστικός ήχος της συνθέτριας και σολίστ του ακορντεόν Ζωής Τηγανούρια μάγεψε το Χόλιγουντ. 

Ο μοναδικός τρόπος που συνθέτει και ερμηνεύει μελωδίες, συνδυάζοντας τον παραδοσιακό ήχο με το τάνγκο, τη λάτιν, την τζαζ και την ποπ, της έδωσε το εισιτήριο για τη Μέκκα του κινηματογράφου.

Η καταξιωμένη μουσικοσυνθέτις, που μετράει αξιοζήλευτες συνεργασίες με καλλιτέχνες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και υπογράφει δύο τραγούδια στην ταινία «Tango Shalom», μιλά στη Real για την ξαφνική πρόταση που δέχτηκε και για τη στιγμή που, μαζί τον σύζυγό της Στέλιο Γενεράλη θα παρευρεθεί στη μεγάλη πρεμιέρα που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη του 2018.

 «Η πρόταση μου έγινε έτσι ξαφνικά, όπως ακριβώς συνέβη πριν από χρόνια όταν ο Χάρης Ρώμας, μου ζήτησε να γράψω μουσική για τη σειρά “Δεληγιάννειο Παρθεναγωγείο”. Ενα βραδάκι πριν από λίγους μήνες, εντελώς απρόσμενα, μου ήρθε ένα e-mail από το Χόλιγουντ, όπου οι υπεύθυνοι του Music department της εταιρείας παραγωγής Convivencia Forever, μου ζήτησαν, αν μπορώ, να γράψω μουσική σαν τη μελωδία του “Last tango by Zoe”, του πρόσφατου τραγουδιού μου, για την ταινία ‘‘Tango Shalom’’, που τότε ετοιμαζόταν.

Απάντησα αμέσως φυσικά και μέσα σε λίγες ημέρες μού έστειλαν τη σκηνή της ταινίας που ήθελαν να μπει το μουσικό κομμάτι. Δούλεψα, ετοίμασα το μουσικό θέμα και τους το έστειλα, αφού φυσικά υπογράφηκαν τα απαραίτητα χαρτιά για τη συνεργασία μας. Μέσα σε λίγες ημέρες έλαβα ακόμα ένα e-mail, στο οποίο μου ζήτησαν και δεύτερο μουσικό θέμα. Δέχθηκα με πολύ χαρά, μου έστειλαν τη δεύτερη σκηνή, το έγραψα και τους το έστειλα κι αυτό. Για τη συγκεκριμένη ταινία, λοιπόν, έχω γράψει δύο μουσικά θέματα, εκ των οποίων το ένα ντύνει μουσικά την πιο σημαντική στιγμή της ταινίας, η σκηνή που είναι ο τελικός χορός των πρωταγωνιστών της ταινίας».

Η Ζωή Τηγανούρια, ενθουσιασμένη με το νέο της εγχείρημα, αναμένει την ολοκλήρωση της παραγωγής και τον ορισμό ημερομηνίας της πρεμιέρας, για να βρεθεί κι εκείνη στο κόκκινο χαλί δίπλα στους πρωταγωνιστές και στους παραγωγούς. «Στην ταινία αυτή είναι διάχυτο το χιούμορ, αλλά και υποβόσκει ο ερωτισμός. Δεν μπορώ να δώσω πολλές λεπτομέρειες, γιατί δεσμεύομαι από το συμβόλαιο που έχω υπογράψει.

Είμαι ήδη καλεσμένη μαζί με τον άντρα μου, ο οποίος είναι ο στενός μου συνεργάτης σε ό,τι κάνω, στην πρεμιέρα της ταινίας για να βρεθώ δίπλα στους πρωταγωνιστές και στους υπόλοιπους συντελεστές. Στην ταινία πρωταγωνιστούν πολλοί γνωστοί ηθοποιοί που έπαιζαν στην ταινία “Γάμος αλά ελληνικά”. Σεναριογράφος της ταινίας είναι ο Ζόζεφ Μπολόνια, ο οποίος δυστυχώς απεβίωσε το καλοκαίρι που μας πέρασε κι αυτός είναι ένας από τους βασικούς λόγους που καθυστέρησε η παραγωγή της ταινίας. Σκηνοθέτης είναι ο Γκάμπριελ Μπολόνια», λέει η γνωστή μουσικός.

Στη χολιγουντιανή αυτή παραγωγή, τα γυρίσματα της οποίας έγιναν στη Νέα Υόρκη, στο Μπρούκλιν και στο Λος Αντζελες και που πλέον βρίσκεται στο τελικό στάδιο του post production, πρωταγωνιστούν η Ρενέ Τέιλορ και η Λέιν Καζάν, γνωστή στην Ελλάδα από τις ταινίες της Νία Βαρντάλος «Γάμος αλά ελληνικά 1 και 2», αλλά και από την ταινία «Ζόχαν» με πρωταγωνιστή τον Ανταμ Σάντλερ. Στην ταινία παίζει και η Ελληνίδα ηθοποιός Δέσποινα Μοίρου, η οποία κάνει καριέρα στην Αμερική ως stand up comedian.

Η Ζωή Τηγανούρια κατάγεται από τη Σαμοθράκη και άρχισε να παίζει παραδοσιακή μουσική στην ηλικία των δέκα ετών δίπλα στον βιολιστή πατέρα της, συνεχίζοντας την οικογενειακή μουσική παράδοση.

Σήμερα συνεχίζει να δημιουργεί μελωδικές συνθέσεις με το αγαπημένο της ακορντεόν, ενώ προετοιμάζει τις καλοκαιρινές της εμφανίσεις. «Εχω πολλές συναυλίες το καλοκαίρι και στην Αττική, αλλά και σε Ορεστιάδα και Αλεξανδρούπολη. Εχω ιδρύσει την εταιρεία παραγωγής Zoe Music Ltd και κάνω παραγωγές σε νέα παιδιά. Εχω ταξιδέψει και έχω δώσει πολλές συναυλίες στο εξωτερικό, όπως για παράδειγμα στα Διεθνή Βραβεία “Giuseppe Sciacca” στο Βατικανό.

Αυτό το διάστημα ήδη συζητώ μια συνεργασία με έναν γνωστό μάνατζερ στο εξωτερικό, έτσι ώστε να δώσω μια σειρά από συναυλίες σε πόλεις ανά τον κόσμο. Αυτό που μετρά πάνω από όλα για εμένα είναι η καλή ψυχολογική κατάσταση, κάτι που αντλώ από την οικογένειά μου, τον άντρα μου και την 5χρονη κόρη μου. Είμαστε μια μουσική οικογένεια.

Η καλή υγεία φέρνει και εμπνευσμένα δημιουργήματα. Ασφαλώς αυτές οι πόρτες που ανοίγουν τώρα θα ήθελα να φέρουν καλά πράγματα όχι μόνο για εμένα, αλλά και για όλους τους Ελληνες», καταλήγει η μουσικοσυνθέτις.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου