Πέμπτη, 7 Ιουνίου 2018

Ζουμερό φιλέτο κοτόπουλο σε σάλτσα λιαστής ντομάτας

Νόστιμο και χορταστικό κοτόπουλο με μυρωδικά και κρεμώδη σάλτσα λιαστής ντομάτας

Συστατικά

6 φιλέτα μπούτι κοτόπουλο

2 κ. σούπας βούτυρο

3 κ. γλυκού σκόρδο λιωμένο

½ κ. γλυκού βασιλικός ξηρός

½ κ. γλυκού ρίγανη

½ κ. γλυκού θυμάρι

½ λιαστές ντομάτες σε λεπτές ροδέλες

1 φλ. ζωμός κοτόπουλου

½ φλ. κρέμα γάλακτος

⅔ φλ. παρμεζάνα σε φλοίδες + έξτρα τριμμένη για το σερβίρισμα

φρέσκο θυμάρι

αλάτι, πιπέρι

Τρόπος μαγειρέματος

Ζέστανε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και αλατοπιπέρωσε το κοτόπουλο.

Βάλε το κοτόπουλο στο τηγάνι και ψήσε για περίπου επτά λεπτά την κάθε πλευρά.

Μετάφερε το κοτόπουλο από το τηγάνι σε μια πιατέλα και σκέπασό το για να μην κρυώσει.

Ρίξε το σκόρδο, τα αποξηραμένα βότανα και τις λιαστές ντομάτες στο τηγάνι με τον ζωμό κοτόπουλου, την κρέμα και τις φλοίδες παρμεζάνας.

Ανακάτεψε καλά τα υλικά και μόλις ξεκινήσει ο βρασμός άφησε να μαγειρευτούν για περίπου επτά λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.

Ξαναβάλε το κοτόπουλο στο τηγάνι και με την κουτάλα σκέπασέ το με τη σάλτσα.

Σέρβιρε πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τριμμένη παρμεζάνα και κλωνάρια θυμαριού.

πηγή

Διαβάστε Επίσης

0 σχόλια: