Τρίτη 31 Ιουλίου 2018

Γιάννης Καπετάνιος: «Το όνειρο μου ήταν πάντα να έχω ένα κτηματάκι»

Το όνειρο του ήταν πάντα να έχει ένα κτηματάκι, να μπορεί να φυτεύει, να κάνει αγροτικές δουλειές να έχει ζώα, να τα ταΐζει, να τ' αρμέγει...

Για αυτό κι έχει 15 πουλιά στο διαμέρισμα του κι ένα σκύλο.

Ο Γιάννης Καπετάνιος μίλησε στο περιοδικό Λοιπόν για όλα όσα τον ευχαριστούν εκτός θεάτρου.

«Πολλά πράγματα. Το όνειρο μου ήταν πάντα να έχω ένα κτηματάκι, να μπορώ να φυτεύω, να έχω τα ζωάκια μου, να ξυπνάω το πρωί να κάνω τις αγροτικές δουλειές, έτσι όπως έχω μάθει από μικρό παιδί. Ξέρω να φυτεύω, να ταΐζω ζώα, ν' αρμέγω, να κάνω αυλάκια σ' έναν κήπο κάτι που είναι μεγάλη μαγκιά να το κάνεις, για να μεγαλώσει η αγγουριά, η ντοματιά... Για αυτό έχω πουλιά και σκύλο στο διαμέρισμα. Εχω 15 πουλιά στο διαμέρισμα μου. Ξέρεις τι γίνεται κάθε πρωί στη βεράντα; Ξεκινάνε από τις 6 παρά 20 και κελαηδάνε. Τα πουλιά με ξυπνάνε. Ξέρω ποιο ξεκινάει πρώτο, ποιο δεύτερο, τρίτο... με τη σειρά.

Έχω από καναρίνια μέχρι καρδερίνες. Μου έχουν χαρίσει και κάποια. Σε όλα έχω δώσει όνομα. Είναι πουλιά της ελληνικής υπαίθρου. Μου είχε δώσει ένα κάποιος φίλος μου από την Επανομή, ο Τίτο, και το έχω βγάλει Τίτο. Ο αδερφός του Στέλιου Κρητικού, από τη Ρόδο, μου έχει δώσει ένα καναρίνι και του έδωσα το όνομα του, το φωνάζω Ηλία. Έχω το Χιώτη, που μου το στείλανε από τη Χίο, είναι χοντρομύτης, είναι ιδιαίτερος, φωνάζει και το βράδυ, τον ακούω φτάνοντας στο σπίτι στις 3:00 το ξημέρωμα στη βεράντα», λέει ο ηθοποιός στο Λοιπόν.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου