Κυριακή 29 Ιουλίου 2018

Κατερίνα Μάρκου: Να αφήσουν τις κοσμικότητες στη Μύκονο και να ανοίξουν το πουγκί τους για τους πληγέντες

Να αφήσουν τις κοσμικότητες στη Μύκονο και να ανοίξουν το πουγκί τους για τους πληγέντες της πυρκαγιάς» καλεί εφοπλιστές και επιχειρηματίες η βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ.

Κατερίνα Μάρκου μιλώντας στην εφημερίδα Espresso και τη Βίβιαν Μπενέκου. Μιλάει όμως και για τον σύζυγό της, Θανάση Οικονόμου με τον οποίο παντρεύτηκε λίγες μέρες πριν τα τραγικά γεγονότα στην Αττική.

Η συνέντευξή μας γίνεται σε μέρες πολύ γκρίζες για την Αττική, μετά την τραγωδία στο Μάτι. Τι σκέψεις έκανες βλέποντας εικόνες από τη φονική πυρκαγιά;

Είμαι πραγματικά συγκλονισμένη και λυπημένη από την απίστευτη αυτή τραγωδία στην ανατολική Αττική, την οποία πραγματικά δεν χωράει ο νους. Ποιος θα το πίστευε ότι μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο;

Θα ήθελα αμέσως να γίνουν οι πρώτες ρυθμίσεις για τους ανθρώπους αυτούς και θέλω να τονίσω ότι δεν επιθυμώ καμιά συνεργασία με την τρόικα για όλα αυτά τα θέματα. Δεν θα ήθελα να ακούσω από αυτούς τους ανθρώπους ούτε λέξη, καμία αντίρρηση για όποια μέτρα αποφασιστούν για τους πληγέντες και τις οικογένειές τους, ιδίως για τις οικογένειες που χάθηκαν ζωές. Και δεν μιλάμε για μια απλή παράταση των φορολογικών δηλώσεων, όπως άκουσα από το υπουργείο Οικονομικών.

Μιλώ για τον ΕΝΦΙΑ, μιλώ για τους φόρους, μιλώ για τους λογαριασμούς της ΔΕΗ κ.λπ. Επίσης, να πω μια κουβέντα για τους επιχειρηματίες και τους εφοπλιστές. Αντί να παρευρίσκονται σε γάμους των celebrities και στις παραλίες των κοσμικών νησιών, να ανοίξουν το πουγκί τους και να καταλάβουν ότι τώρα που μεγαλώνουν κι αυτοί, πρέπει να επιστρέψουν κάποια λεφτά στην κοινωνία απ’ όπου τα κέρδισαν, όπως γίνεται σε όλο τον κόσμο


Παντρεύτηκες το περασμένο Σάββατο. Πώς ένιωσες στο πλάι του Θανάση; Τι θα κάνεις για να πετύχει η σχέση σας;

Ο γάμος είναι ένα ιδιωτικό γεγονός, μένω πιστή στην άποψη ότι όλα αυτά πρέπει να περιφρουρούνται και όχι να γίνονται «πανηγύρι».

Με τον Θανάση αισθάνομαι ευτυχισμένη, αισθάνομαι καλά, σε ισορροπία. Η σχέση μας, κάθε σχέση, θέλει κάθε μέρα δουλειά και φροντίδα, είναι μια διαρκής προσπάθεια όπου ο καθένας παλεύει με τις αδυναμίες του. Τελικά, όλα αυτά που μένουν στο τέλος της ημέρας είναι η αλήθεια, είναι τα καλά και είναι η προσφορά κάθε ανθρώπου στη ζωή και στις επόμενες γενιές.

Τι ξεχώρισες σε εκείνον και τον παντρεύτηκες; Ταξίδι μέλιτος θα υπάρξει;

Είναι ένας άνθρωπος δυναμικός και δραστήριος, που θαυμάζω και αγαπώ. Εχει ένα μοναδικό τρόπο να μου δίνει δύναμη σε κάθε δυσκολία. Νιώθω ότι έχω βρει την ησυχία και την κανονικότητα.

Επίσης, είναι ένας υπέροχος πατέρας. Οσο για το ταξίδι του μέλιτος, οι υποχρεώσεις και των δύο είναι πολλές, αλλά δεν πειράζει, αρκεί που είμαστε μαζί.

Παιδιά θέλεις;

Ο Θανάσης έχει δύο παιδιά, τα οποία φροντίζω και νοιάζομαι σαν να είναι δικά μου. Και οι δύο θα θέλαμε να μεγαλώσει κι άλλο η οικογένειά μας και ελπίζουμε αυτό να γίνει σύντομα.

πηγή 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου