Τρίτη 31 Ιουλίου 2018

Μαρίνα Χρονά: «Τραυματική εμπειρία… Φωνές και καβγάδες που δεν σταματούσαν ποτέ»

Την Μαρίνα Χρονά, την γνωρίσαμε μέσα από το ριάλιτι μαγειρικής Hell’s Kitchen του Ant1. 

Η νεαρή σεφ μίλησε στο περιοδικό Down Town για τα πρώτα χρόνια πρακτικής της στο Παρίσι και την πρώτη τραυματική της εμπειρία.

«Υπήρχε το budget και πήγα να σπουδάσω στο Παρίσι, που το λατρεύω. Έμενα σε ένα διαμέρισμα 15 τ.μ., απέναντι από τον Πύργο του Άιφελ, μπροστά στο ποτάμι. Έμαθα τα βασικά, αλλά κυρίως έμαθα πώς λειτουργεί μια κουζίνα από εμένα.

Στην αρχή οι φωνές, τα ουρλιαχτά και το βρίσιμο πίσω από τους πάγκους ήταν σόκαριστικά. Έψαξα να κάνω πρακτική στην Ευρώπη και βρέθηκα στην Ισπανία,. Έκανα πρακτική εκεί για 3 μήνες σε ένα τεράστιο εστιατόριο. Τραυματική εμπειρία.

Δούλευα 17 ώρες την ημέρα, ήμασταν 100 άτομα από όλο τον κόσμο μέσα σε μια κουζίνα. Εντελώς διαφορετική κουλτούρα ο καθένας. Ο chef ήταν πολύ αυστηρός, το κλίμα χάλια. Φωνές και καβγάδες που δεν σταματούσαν ποτέ. Μετά πήγα Στοκχόλμη. Εκεί ήταν το άλλο άκρο.

 Όλοι ευγενικοί, ήσυχοι, ήρεμοι. Δεν ξέρω αν μου άρεσε και αυτό. Όταν επέστρεψα στην Ελλάδα, έστειλα παντού βιογραφικά χωρίς να παίρνω καμία απάντηση και αποφάσισα να κάνω ένα ταξίδι στην Ταϊλάνδη για να ηρεμήσω. Με το πού γύρισα, οι φίλοι μου άρχισαν να με πιέζουν να πάω στο Hell’s Kitchen»

πηγή 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου