Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018

Ντορέττα Παπαδημητρίου: «Δεν φοβήθηκα την σύγκριση με την Λάσκαρη»

Η Ντορέττα Παπαδημητρίου επιστρέφει στο θεατρικό σανίδι με την παράσταση «Μαριχουάνα Στοπ». 

Η ηθοποιός μίλησε για την συμμετοχή της, για την πρόταση που δέχτηκε και αποκάλυψε αν φοβάται την σύγκριση με την Ζωή Λάσκαρη.

Πώς προέκυψε ο πρωταγωνιστικός ρόλος στο «Μαριχουάνα Στοπ»;

«Μου τηλεφώνησε πριν από ένα τρίμηνο ο Γιώργος Βάλαρης, μου μίλησε για τον ρόλο και μου έκανε την πρόταση. Ήταν πολύ νωρίς για να δεσμευτώ για το οτιδήποτε και του ζήτησα λίγο χρόνο πριν απαντήσω. Κάθισα και το σκέφτηκα. Είναι μια παράσταση που θα παίζει Σαββατοκύριακα και πρόκειται για μια πολύ καλή δουλειά στην οποία συμμετέχει και ο Τόλης Βοσκόπουλος. Έτσι, αν και δεν είχα τακτοποιήσει ακόμα τα τηλεοπτικά μου, του είπα «ναι,

Σε φόβισε το γεγονός ότι πρόκειται για έναν ρόλο που σε φέρνει αντιμέτωπη με τον μύθο της Ζωής Λάσκαρη;

«Όχι, δεν φοβήθηκα διότι από την αρχή δεν είχα στο μυαλό μου ούτε να μιμηθώ τη Ζωή Λάσκαρη, ούτε να κάνω ό,τι έκανε η Ζωή Λάσκαρη. Πολλές φορές εμείς οι ηθοποιοί καλούμαστε να υποδυθούμε ρόλους που τους έχουν ερμηνεύσει πολύ καλοί και άξιοι ηθοποιοί, οπότε δεν έχει νόημα να μπαίνω σε αυτή τη διαδικασία. Δεν θα μιμηθώ τη Λάσκαρη, δεν θα κάνω τη Λάσκαρη, θα κάνω την Καίτη. Είναι πολύ ξεκάθαρο όλο αυτό στο μυαλό μου. Αν κάποιοι θέλουν να μπαίνουν στη διαδικασία της σύγκρισης είναι a priori λάθος, γιατί η Λάσκαρη ήταν μία και μοναδική και κανείς δεν θα πάει να συγκριθεί μαζί της. Ακόμα κι αν ερμηνεύσω πολύ καλά τον ρόλο, δεν θα βγει κάποιος να πει: «Α, τον έκανε καλύτερα η Ντορέττα!». Είναι λάθος η σύγκριση απ' όλες τις πλευρές. Χαίρομαι όμως πολύ γι' αυτό που θα κάνω φέτος»

Σε ενοχλούν οι παρεμβάσεις από πρόσωπα της οικογένειας της Ζωής Λάσκαρη -όπως η κόρη της Μαρία-Ελένη Λυκουρέζου- που σχολιάζουν για το αν θα είσαι καλύτερη εσύ ή κάποια άλλη στον συγκεκριμένο ρόλο;

«Όχι, δεν με ενοχλεί. Ο καθένας έχει τη γνώμη του και την εκφράζει όπως νομίζει. Άλλωστε, πιστεύω ότι ο καθένας αποδεικνύει τη δουλειά του πάνω στη σκηνή και όχι λέγοντας πράγματα από πριν. Ούτε εγώ θα πω: «Εγώ θα είμαι καλύτερη από την Κόμματα». Όταν ανέβει η παράσταση, θα ζητήσω τη γνώμη ανθρώπων που εκτιμώ και σέβομαι. Ο,τι έχει να πει ο καθένας, καλό είναι να το λέει με τη δουλειά του και όχι από πριν» είπε στο Gala.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου