Σάββατο 14 Ιουλίου 2018

Σόφη Παππά: Η εξομολόγηση για τον χαμό του συζύγου της: «Δεν διανοούμαι έναν άλλο άντρα δίπλα μου»

Η Σόφη Παππά μίλησε για τον χαμό του συζύγου της και πώς βιώνει σήμερα την απώλειά του.

Σταμάτησες να τραγουδάς και συνέχισες μόνο σαν στιχουργός, λόγω γάμου και οικογένειας. Ήταν δική σου απόφαση;

Ναι, γιατί παντρεύτηκα έναν υπέροχο άντρα, όμορφο άνθρωπο και εμφανισιακά, αλλά και σαν χαρακτήρα. Είναι θεότρελος και ίσως αυτό με έκανε να τον αγαπήσω. Πολλές φορές -μας ρώτησαν πώς ταιριάζουμε. Εκείνος ένας σίφουνας κι εγώ εσωστρεφής και χαμηλών τόνων. Η αδελφή του μου είπε πως με είχε δει στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης που έπαιρνα το βραβείο, είχε μείνει και της είπε να θυμάται το όνομα μου. Ο Κώστας μου ήρθε στη «Νεράιδα», κι ενώ δεν επιτρεπόταν να έρθει κανένας στα καμαρίνια, έδωσε κάτι στον μετρ και μπήκε στον διάδρομο που περιμέναμε να βγούμε στη σκηνή. Ήρθε καταπάνω μου και μου ε6τε «Εσένα θα σε παντρευτώ».

Τελικά όμως, τον παντρεύτηκες. Πόσο άλλαξε η ζωή σου;

Δεν μας μαθαίνουν να είμαστε σύζυγοι ή γονείς. Το βιώνεις και αντιδράς ανάλογα και με τα δικά σου βιώματα. Τον άντρα που έχω δίπλα μου, θέλω να τον θαυμάζω. Να τον αγαπάω μέσα από θαυμασμό. Έκανα λοιπόν μερικά βήματα πίσω στη δουλειά, γιατί ήθελα να έχω έναν γερό γάμο, κι έβλεπα ότι λόγω της δουλειάς μου δεν ήταν και τόσο χαρούμενος. Αυτό δε σημαίνει πως υπέφερα λόγω των υποχωρήσεων μου. Μου αρέσει το σπίτι. Είμαι σπιτόγατα. Ζω την έγγαμη ζωή μου με τα όλα της. Με όλα όσα έχει ένας γάμος, κι η ομορφιά είναι στο ότι αυτό το οικοδόμημα αντέχει. Η νίκη δεν είναι σε έναν χλιαρό γάμο, αλλά στο να τα ζήσεις όλα έντονα και να βγεις νικητής.

Έφυγε από τη ζωή ξαφνικά. Τι αλλάξει στη ζωή σου;

Ήρθαν τα πάνω κάτω. Γεμάτος ζωή. Ανακοπή καρδιάς. Δεν ήταν και τόσο απρόσμενο, του είχαν χτυπήσει καμπανάκια, αλλά ήταν τόσο τρελός που δεν δεχόταν να αλλάξει ρυθμούς. Έκανε το ακριβώς αντίθετο κι έφυγε ξαφνικά, όπως το ήθελε.

Δύσκολο για σένα και το παιδί.                                                    

Πολύ δύσκολο, αλλά τώρα, 7 χρόνια μετά, μπορώ να το φιλοσοφήσω και να πω πως αυτό που έκανε ήταν μεγάλη μαγκιά.

Σου πήρε χρόνο να το ξεπεράσεις;

Τελικά ναι. Ένιωσα μεγάλο θυμό κι έβρισα τον κόσμο στο νεκροταφείο, γιατί δεν ήθελα να δεχθώ ότι είναι εκεί κάτω. Εκ των υστέρων δεν έκανα τα 40 τα 50 και όλα αυτά. Αρνήθηκα να ξαναπάω εκεί. Δεν ξέρω τι έχουν κάνει. Κι όταν το είπα στον γιατρό, μου απάντησε πως πρέπει να κάνω αυτό που δεν θα με ωθήσει στα χάπια. Τον θρήνησα μέσα από τα γραπτά μου, αλλά αυτά δεν θα βγουν.

Τώρα, θα ήθελες να ξαναφτιάξεις τη ζωή σου; Να έχεις μια συντροφικότητα;

Όχι.

Δεν φοβάσαι τη μοναξιά;

Όχι. Δεν είμαι μόνη. Δεν διανοούμαι έναν άλλο άντρα δίπλα μου. Μου το είχε δώσει κι εκείνος σαν ευχή και σαν κατάρα; Δεν το χρειάζομαι. Είμαι ενεργητικός άνθρωπος και κάνω πράγματα. Παίρνω τα πινέλα μου και κάνω πίνακες, γράφω βιβλία, τραγούδια. Έγραψα κι έναν θεατρικό μονόλογο. Και τώρα ξυπνάω και την τραγουδίστρια. Μόλις κυκλοφόρησε ένα κομμάτι μου με τίτλο «Να απαγορευτεί το όνομα σου» εύχομαι να το αγαπήσει ο κόσμος και εγώ μέσα από αυτό να ξανακάνω αυτό που αγαπώ.

Πηγή: ΧΑΙ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου