Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018

Σπιτικό παγωτό μπανάνα με κομματάκια σοκολάτας

Υλικά

3 ώριμες μπανάνες

200ml κρέμα γάλακτος light

100γρ ζάχαρη

400ml γάλα χαμηλών λιπαρών

100γρ κουβερτούρα γάλακτος σε σταγόνες

Εκτέλεση 

Σε ένα μπλέντερ πολτοποιούμε τις μπανάνες μαζί με 100ml γάλα.

Σε ένα μπωλ αναμιγνύουμε τον πολτό της μπανάνας, το υπόλοιπο γάλα, την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη.

Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι για να βεβαιωθούμε ότι έχει λιώσει η ζάχαρη.

Βάζουμε την παγωτομηχανή σε λειτουργία και προσθέτουμε σιγά σιγά το μίγμα μας.

 Το αφήνουμε στην παγωτομηχανή μέχρι να πήξει ελαφρά και στη συνέχεια προσθέτουμε τα κομμάτια κουβερτούρας.

Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να πήξει καλά το παγωτό μας.

Στη συνέχεια τοποθετούμε το παγωτό μας στην κατάψυξη τουλάχιστον για 2 ώρες προτού σερβίρουμε.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου