Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018

Το γιουβετσάκι με κοτόπουλο της Δέσποινας Βανδή και το μυστικό για να μη λασπώνει

«Και τραγουδίστρια και νοικοκυρά!» ένα σχόλιο θαυμαστή της, που ταιριάζει «γάντι» στην προκειμένη περίπτωση.

 Πριν μερικές ώρες η Δέσποινα Βανδή που αν και περιοδεύει με το Mamma Mia, βρέθηκε για μια μέρα στην Αθήνα, μαγείρεψε για την οικογένειά της και δημοσίευσε φωτογραφία από ένα πιάτο με λαχταριστό γιουβέτσι με κοτόπουλο αποκαλύπτοντας το μυστικό της για να μην λασπώνει.

«Γιουβετσακι με κοτόπουλο στο φούρνο  σήμερα για την οικογένεια! Μια μέρα στην Αθήνα και μαγειρεύω ο,τι προλαβαίνω!!! Θέλω να σας πω επί τη ευκαιρία ότι το γιουβέτσι το έκανα διαφορετικά παλιά και δε μου πετύχαινε πάντα! Άκουσα λοιπόν μια μέρα την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου να λέει πως όταν το βγάζουμε από το φούρνο καλό είναι να πετάμε μέσα στο ταψί 3-4 παγάκια! Όσο παράξενο κι αν μου φάνηκε το έκανα! Και είχε δίκιο! Δεν ξαναλασπωσε ποτε!!! Δοκιμάστε το αν και κάποιοι μπορεί ήδη να το εφαρμόζετε!».

Με το παραπάνω σχόλιο, συνόδευσε τη φωτογραφία της, με πολλούς που δεν γνώριζαν το μυστικό με τα παγάκια να της απαντούν πώς με την πρώτη ευκαιρία θα το δοκιμάσουν.

Τη συνταγή για το γιουβετσάκι όμως, δεν την αποκάλυψε. Τι και αν τα σχόλια έπεσαν βροχή, η Δέσποινα Βανδή δεν έβαλε τη συνταγή της. Εμείς θέλοντας να σας διευκολύνουμε σε περίπτωση που θέλετε να φτιάξετε γιουβέτσι με κοτόπουλο στο φούρνο, σας δίνουμε τη δική μας συνταγή. Σημειώστε τη και εφαρμόσετε το κόλπο με τα παγάκια. Το ίδιο θα κάνουμε και εμείς!

Υλικά:

1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες

2-3 καρότα

2 μικρά ξερά κόκκινα κρεμμύδια

αλάτι, πιπέρι

1 μικρή ντομάτα τριμμένη

κριθαράκι μέτριο

4-5 κόκκους μπαχάρι

ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίστε το κοτόπουλο, μόλις ροδίσει από όλες τις πλευρές αφαιρέστε το από την κατσαρόλα.

Βάλτε τα κρεμμύδια σας που θα έχετε ψιλοκόψει και μόλις μαραθούν προσθέστε τα καρότα που θα έχετε κόψει σε ροδέλες και το κοτόπουλο.

Προσθέστε την τριμμένη ντομάτα, το αλατοπίπερο, το μπαχάρι και νερό.

Μόλις βράσει το κοτόπουλο, αφαιρέστε το φαγάκι σας από τη φωτιά. Βάλτε το σε ένα ταψί και προσθέστε το κριθαράκι σας. Υπολογίστε 1 προς 2 δηλαδή αν έχει το ταψί σας 2 ποτήρια ζωμό θα βάλετε 1 ποτήρι κριθαράκι.

Βάλτε το φαγάκι σας σε προθερμασμένο φούρνο. Ψήστε για 15 λεπτά και σβήστε το φούρνο σας. Αφήστε το για 5 λεπτά ακόμη μέσα στο ζεστό σας φούρνο και έπειτα βγάλτε το και απολαύστε το όσο είναι ακόμη ζεστό.

Μην ξεχάσετε, για να μην λασπώσει να ρίξετε τα παγάκια που πρότεινε και η αγαπημένη μας Δέσποινα.



πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου