Κυριακή 12 Αυγούστου 2018

Αμαλία Κάντζου: «Το δελτίο ειδήσεων πρέπει να δίνει βάρος στην εικόνα»

Αμαλία Κάντζου: «Το δελτίο ειδήσεων πρέπει να δίνει βάρος στην εικόνα»


Η Αμαλία Κάντζου μίλησε για την εμπειρία της ως παρουσιάστρια κεντρικού δελτίου ειδήσεων και εξομολογήθηκε ποια μορφή δελτίου επιλέγει.

Πώς ήρθε η πρόταση για την παρουσίαση του Live News Weekend , του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Σαββατοκύριακου;

 Το Φεβρουάριο του 2017, η τότε διοίκηση του σταθμού αποφάσισε το καθημερινό Live News να μεταδίδεται και τα Σαββατοκύριακα, και ο Νίκος Ευαγγελάτος πρότεινε εμένα για το δελτίο.
 Έτσι ξεκινήσαμε μια προσπάθεια από το μηδέν, σε μια ζώνη που μέχρι τότε ήταν νεκρή για το κανάλι. Αυτό το δελτίο χτίστηκε λιθαράκι λιθαράκι και είμαι χαρούμενη που το εμπιστεύτηκε ο κόσμος και σταθήκαμε με αξιοπρέπεια απέναντι στον ανταγωνισμό.

Πλέον εκφωνείτε το κεντρικό δελτίο του Epsilon TV ας καθημερινές. Ποιο είναι το στίγμα που θέλετε να μεταδώσετε στο κοινό που επιλέγει το συγκεκριμένο δελτίο για την ενημέρωση του;

 Το κεντρικό δελτίο του Epsilon TV, που ξεκίνησε στις αρχές Ιουλίου, είναι μια νέα προσπάθεια. Διαφέρει αρκετά από το concept του Live News , ενώ έχει ξεφύγει από τη λογική του μαγκαζίνο. Είναι ένα σφιχτό δελτίο ειδήσεων, με πολλά βίντεο, ανάλυση της επικαιρότητας και πλουραλισμό θεμάτων. Αυτό που θέλουμε είναι να παρουσιάζουμε όλα τα θέματα που απασχολούν τον κόσμο με αντικειμενικότητα, σφαιρικότητα και χωρίς υπερβολές.

Ποια είναι, κατά τη γνώμη σας, η ιδανική δομή ενός δελτίου ειδήσεων, ώστε να προσελκύει το ενδιαφέρον του μέσου τηλεθεατή και παράλληλα να είναι αξιόπιστο και να μεταδίδει την εικόνα της αμεσότητας;

Ένα δελτίο ειδήσεων θα πρέπει να δίνει το στίγμα της επικαιρότητας με ψυχραιμία και αντικειμενικότητα. Ο τηλεθεατής θέλει να ενημερώνεται, αλλά θεωρώ ότι πλέον έχει κουραστεί να βλέπει μόνο τα κακώς κείμενα αυτής της χώρας. Έτσι και αλλιώς, η καθημερινότητα είναι δύσκολη, οπότε θέλει να βλέπει και ειδήσεις που δίνουν ένα αισιόδοξο τόνο. Γι' αυτό και ένα δελτίο ειδήσεων είναι αναγκαίο να δίνει χώρο σε θετικές ειδήσεις. Φυσικά, η πολιτικοοικονομική επικαιρότητα βρίσκεται στο επίκεντρο, αλλά ο κόσμος έχει κουραστεί από τις μακροσκελείς αναλύσεις.

Υπάρχουν δύο βασικά μοντέλα κεντρικών δελτίων ειδήσεων. Το κλασικό, που ίσχυε στις αρχές της ιδιωτικής τηλεόρασης, έχει επανέλθει σε αρκετά κανάλια και βασίζεται στη λογική του video on video, και αυτό των αναλύσεων, είτε με τηλεπαράθυρα είτε με καλεσμένους σε στούντιο. Ως τηλεθεάτρια, ποιο προτιμάτε για την ενημέρωσή σας;

 Κατά τη γνώμη μου, το δελτίο ειδήσεων πρέπει να έχει ενημερωτικό χαρακτήρα και να δίνει βάρος στην εικόνα. Οι αναλύσεις και τα τηλεπαράθυρα ταιριάζουν περισσότερο σε ενημερωτικές εκπομπές. Έρχομαι στο Off Camera.

Πηγή: tv έθνος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου