Τρίτη 14 Αυγούστου 2018

Ιωάννης Παπαζήσης: «Είναι φρίκη, τραγωδία, δε μπορώ να πω κάτι γιατί…»

Για τις δυσκολίες του ρόλου του στο έργο «Αχαρνής» μίλησε ο Ιωάννης Παπαζήσης.

Ο ηθοποιός αναφέρθηκε και στις τραγικές καταστάσεις που ζει η χώρα μας μετά τις φονικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική.

Ο Ιωάννης Παπαζήσης τόνισε: «Η άποψη μου για αυτά που έχουν συμβεί είναι λύπη για αυτούς που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους και κατ' επέκταση και για το περιβάλλον... Πρώτα από όλα για τους ανθρώπους που χάθηκαν δεν μπορώ να πω τίποτα. Είναι φρίκη, τραγωδία... Δεν μπορώ να πω κάτι γιατί, ξέρετε, ύστερα από όλο αυτό που συμβαίνει αρχίζει ο κανιβαλισμός των ανθρώπων... Media, τηλεοράσεις το πηγαίνουν στο πιο ριάλιτι, αρχίζουν να παίρνουν συνεντεύξεις για να κλάψουν -το έβλεπα χθες και ήθελα να ουρλιάξω-, οι πολιτικοί προ-σπαθούν1 να βγάλουν ο καθένας το δικό του κόστος από όλα αυτά, πώς θα τη γλιτώσουν κάποιοι, πώς θα επωφεληθούν..." Τώρα ετοιμάζονται, αυτήν τη στιγμή υπάρχει μια ησυχία, αλλά θα ξεκινήσουν... Το μόνο που έχω να πω λοιπόν για αυτό είναι ας ευχηθούμε όλοι μας και ας κοιτάξουμε τα παιδιά αύριο και μεθαύριο, να αφήσουμε έναν καλύτερο κόσμο, να μη συναντήσουν τέτοια πράγματα».

Για να επιστρέψουμε στην παράσταση υποδύεστε τη μεγάλη εμμονή του Αριστοφάνη, τον Ευριπίδη... Ποια είναι η ανάγνωση σας για αυτήν τη μορφή;

«Ήταν πράγματι εμμονή του Αριστοφάνη. Θα μείνω σε αυτό που μου έλεγε ο κύριος Τσιάνος στις πρόβες, ότι είναι πολύ διαφορετική η σάτιρα. Ήταν γραμμένη για την εποχή εκείνη και το πώς μεταφράζεται σήμερα είναι άλλη υπόθεση...Υπάρχουν πολλές ατάκες που λέω για τον Ευριπίδη που στο σήμερα φαντάζουν ξένες, όμως τότε ήταν επίκαιρες. Ο Αριστοφάνης τον σατίριζε συνεχώς στα έργα του».

Ποιες ήταν οι δυσκολίες του ρόλου;

«Ότι είχα μικρό διάστημα προετοιμασίας. Κυρίως αυτό, επειδή μπήκα μετά στο έργο, είχα περιορισμένο χρόνο για να αντεπεξέλθω -επειδή είμαι και τελειομανής-στο ρόλο όπως θα ήθελα. Μια πολύ μεγάλη δυσκολία ήταν επίσης ότι ξεκινούσαμε από την Επίδαυρο, χωρίς μικρόφωνα. Είναι η δεύτερη φορά που παίζω στην Επίδαυρο και σίγουρα δυσκολία-αναμονή ήταν να αντεπεξέλθω φωνητικά σε ένα τέτοιο θέατρο που έχει δικούς του νόμους», τονίζει στο 7μερες TV.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου