Τετάρτη, 8 Αυγούστου 2018

Καλοκαιρινή σαλάτα με ροδάκινα και αγγουράκι

Δροσερή και αρωματική σαλάτα ροδάκινο με αγγούρι, ανατολίτικα μπαχαρικά και μοτσαρέλα 

Συστατικά
Για το μείγμα μπαχαρικών:

1/2 φλ. φιστίκια Αιγίνης
1/4 φλ. φουντούκια
1/4 φλ. σουσάμι
1 κ. σούπας σπόροι κόλιανδρου
1 κ. σούπας σπόροι κύμινου
1 κ. σούπας κόκκοι πιπεριού
1 κ. γλυκού αλάτι

Για τη σάλτσα:

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1/2 κρεμμυδάκι εσαλότ λιωμένο
χυμός και ξύσμα από 2 λεμόνια
1/2 φλ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Για τη σαλάτα

3 τορτίγιες ψημένες και σπασμένες
2 ροδάκινα σε λεπτέ φέτες
2 αγγουράκια σε λεπτές φέτες
1 μεγάλη μπάλα μοτσαρέλα
σχοινόπρασο ψιλοκομμένο

Τρόπος μαγειρέματος

Βάλε τα φιστίκια και τα φουντούκια σε ένα τηγάνι και καβούρδισέ τα για περίπου πέντε λεπτά σε χαμηλή φωτιά.

Μετάφερε τους καρπούς στο μπλέντερ και θρυμμάτισέ τους μέχρι να γίνουν σκόνη.
Ρίξε τη σκόνη σε ένα μπολ και βάλε στο τηγάνι το σουσάμι να καβουρδιστεί για τρία λεπτά.
Πρόσθεσε το σουσάμι στο μπολ και βάλε να καβουριστούν στο τηγάνι ο κόλιανδρος με το κύμινο και το πιπέρι για τέσσερα λεπτά.

Ρίξε τους σπόρους με τους κόκκους στο μπλέντερ και χτύπησέ τα μέχρι να γίνουν σκόνη.
Ρίξε το μείγμα στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και πρόσθεσε το αλάτι, ανακατεύοντας καλά.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το σκόρδο με το εσαλότ, το χυμό και ξύσμα λεμονιού, το λάδι και το αλατοπίπερο.

Ρίξε τις κομμένες τορτίγιες και το αγγουράκι στη σάλτσα και άφησέ τα στο ψυγείο για μισή ώρα.
Πρόσθεσε τα ροδάκινα και ανακάτεψε καλά.

Σέρβιρε σε μια πιατέλα πασπαλίζοντας με τα μπαχαρικά και το σχοινόπρασο και την μπάλα μοτσαρέλας.

πηγή 

0 σχόλια: