Κυριακή 5 Αυγούστου 2018

Μέριλιν Μονρόε: 56 χρόνια μετά, ο θάνατός της παραμένει μυστήριο

Ήταν 5 Αυγούστου του 1962 όταν το άστρο της Μέριλιν Μονρόε έσβησε για πάντα.

 Η Νόρμα Τζιν Μόρτενσον, όπως ήταν το πραγματικό όνομά της, ήταν μόλις 36 ετών όταν βρέθηκε νεκρή στη κρεβάτι της, με ένα άδειο μπουκάλι από υπνωτικά χάπια πλάι της.

Ο ιατροδικαστής που έσπευσε στο σημείο απεφάνθη ότι επρόκειτο πιθανότατα για αυτοκτονία, ωστόσο δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν μέχρι και σήμερα, ότι η αιτία θανάτου της ήταν άλλη.

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι η διάσημη ηθοποιός πήρε κατά λάθος υπερβολική δόση υπνωτικών, ενώ άλλοι εκτιμούν πως τρίτο πρόσωπο της χορήγησε τη μοιραία δόση.

Πέρυσι τον Οκτώβριο, όταν δόθηκαν στη δημοσιότητα ανέκδοτα έγγραφα και αρχεία για τη δολοφονία του προέδρου Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι, ήρθε στο φως μια επιστολή που «καίει» έναν άλλον Κένεντι -τον αδελφό του JFK, Ρόμπερτ που φέρεται να ήταν ο άνθρωπος που έδωσε την εντολή δολοφονίας της Μέριλιν Μονρόε.

Με παραλήπτες τον τότε γενικό εισαγγελέα Κένεντι και τον διευθυντή του FBI η επιστολή αποκαλύπτει ένα υπό έκδοση βιβλίο με τίτλο "Ο Περίεργος Θάνατος της Μέριλιν Μονρόε".

Το έγγραφο προειδοποιεί τον Μπόμπι Κένεντι ότι φέρεται ως ο δολοφόνος της Μονρόε στο βιβλίο που υπέγραφε ο Frank A. Capell. Στο έγγραφο τονίζεται ότι ο συγγραφέας πρέπει να παρακολουθείται νυχθημερόν από τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας καθώς απειλούσε την πρώτη οικογένεια της Ουάσινγκτον.

Η επιστολή με ημερομηνία αποστολής την 14η Ιουλίου 1964 υπογραμμίζει τον κίνδυνο για τον Μπόμπ Κένεντι.

Με αποσπάσματα από το βιβλίο των 70 σελίδων, η επιστολή αποκαλύπτει τους ισχυρισμούς του συγγραφέα ότι η "Μονρόε πίστευε πραγματικά ότι θα ήταν η επόμενη σύζυγος του Μπομπ Κένεντι μετά το διαζύγιο που πάντα καθυστερούσε..."

Στην επιστολή αναφέρεται ξεκάθαρα ότι το βιβλίο φωτογραφίζει τον Μπόμπι Κένεντι ως δολοφόνο της Μονρόε με τον γενικό εισαγγελέα των ΗΠΑ να έχει υπογράψει εις βάρος της star και ερωμένης του, συμβόλαιο θανάτου.

"Όταν εκείνος δεν χώρισε τη γυναίκα του -όπως και είχε υποσχεθεί στη Μονρόε- η star τον απείλησε με αποκαλύψεις που θα του κατέστρεφαν την υπόληψη και την πολιτική του καριέρα. Τότε ο Κένεντι αποφάσισε να δώσει εντολή εκτέλεσης της.


Αν και το βιβλίο εκδόθηκε το 1964 το κοινό αδιαφόρησε για τους ισχυρισμούς του Capell.

H ερωτική σχέση της Μέριλιν Μονρόε με τους δύο Κένεντι είναι ένα από τα πολλά σκάνδαλα της Αμερικής εδώ και δεκαετίες και επιβεβαιώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2016.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου