Δευτέρα 6 Αυγούστου 2018

Ο υπέροχος λόγος που κράτησε τον Γιάννη Στάνκογλου μακριά από την Επίδαυρο

Η Επίδαυρος είναι όνειρο ζωής για κάθε ηθοποιό. Ο Γιάννης Στάνκογλου όμως παρότι είχε προτάσεις να παίξει στον ιερό αυτό χώρο, τις απέρριπτε συνεχώς. Ο λόγος που το έκανε αυτό, είναι συγκινητικός.


-Λόγω της οικογένειας σου δεν πήγες να παίξεις νωρίτερα στην Επίδαυρο...

«Ναι, πριν χρόνια. Επειδή ήταν μικρή η κόρη μου, η Φοίβη, και ήθελα τα καλοκαίρια να είμαι κοντά της, δεν ήθελα να λείπω» τόνισε στο Λοιπόν.

- Απαντούσες αρνητικά σε προτάσεις για την Επίδαυρο, για χάρη της κόρης σου και του χρόνου που ήθελες να  περάσεις μαζί της;

«Το έχω κάνει 3 χρόνια αυτό, σερί πριν από το «Επτά επί Θήβας», για να περάσω μαζί της τα καλοκαίρια, το θεώρησα πολύ σημαντικό.»

-Η καλοκαιρινή περιοδεία  δεν  σου «στερεί» αναγκαστικά τα παιδιά σου;

«Έχουν μάθει τα παιδιά μου, γιατί και πέρυσι και πρόπερσι ήταν κοντά μου στην περιοδεία με το αυτοκίνητο. Είμαστε σαν περιοδεύων Θίασος, αλλάζουμε ξενοδοχεία, κολυμπάμε στις θάλασσες, βλέπουμε την Ελλάδα, πάμε σε αρχαιολογικούς χώρους. Παίζουμε σε αρχαία θέατρα που είναι ιεροί τόποι, οπότε τα βλέπουν και τα παιδιά, έχουν γνωρίσει όλη την Ελλάδα, έχουν αποκομίσει εμπειρίες από όλα αυτά.

 Συνήθως παίρνω μαζί την οικογένεια μου, αυτό κάνω και τώρα, είναι μεγάλη μου ανάγκη. Προσπαθώ να καθορίσω τις δουλειές μου με τέτοιον τρόπο, ώστε να έχω λίγο χρόνο με τα παιδιά μου, πόσω μάλλον τα καλοκαίρια, που δεν έχουν σχολείο. Η Φοίβη τώρα είναι 9 χρονών και ο Φίλιππος είναι 4 χρονών»

-Ποια είναι η σχέση με το γιο σου;

«Όμορφη, είναι γλύκας, παίζουμε πολύ μαζί. Εδώ κι ενάμιση χρόνο έχουμε αρχίσει κι επικοινωνούμε μεταξύ μας και πιστεύω ότι κάθε χρόνο θα είναι μεγαλύτερη και πιο ουσιαστική η επικοινωνία μα$. Περιμένω να ξεκινήσει τις πολεμικές τέχνες, τα ντραμς, τη μουσική... το θέλει ο ίδιος, μου τα ζητάει, θέλει να κάνει καράτε, θέλει να κάνει ντραμς, τύμπανα, οπότε, θα τα δοκιμάσουμε όλα και ό,τι του αρέσει, θα τον βοηθήσουμε όσο μπορούμε.»

-Έχεις μια μοναδική σταθερότητα και μεγάλο δέσιμο με την οικογένεια σου. Πώς τα καταφέρνεις;

«Συνδυάζονται και τα δύο, υπάρχει ένας τρόπος, δεν υπάρχει συνταγή, υπάρχει η ανάγκη. Αν οι ανάγκες σου εξαρτώνται η μία από την άλλη, κάνεις ό,τι μπορείς για να το κρατήσεις και τις δύο, για να είσαι δημιουργικός και να είσαι και με την οικογένεια σου όσο καλύτερα γίνεται, να μη βάζεις το ένα πάνω στ' άλλο.»

πηγή 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου