Πέμπτη 9 Αυγούστου 2018

Πέθανε η «δεύτερη» μάνα των παιδιών του Μίκη Θεοδωράκη


Πέθανε η δεύτερη μάνα των παιδιών του Μίκη Θεοδωράκη…

Η μεγάλη ζωγράφος και σκηνογράφος Γιούλα Γαζετοπούλου, η οποία ήταν κοντά στα παιδιά του σπουδαίου συνθέτη μας, Γιώργο και Μαργαρίτα, όταν εκείνος ήταν εξόριστος, αλλά και σε πολλές άλλες περιπτώσεις, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών.

Στην εξόδιο ακολουθία που θα τελεστεί σήμερα στις 12:30 από τον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου στο Κολωνάκι, όπως διαβάζουμε στην Espresso, εκτός από τα παιδιά του, λέγεται πως θα είναι παρών και ο Μίκης.

Άλλωστε, σύμφωνα με την εφημερίδα, η Γιούλα Γαζετοπούλου είχε για χρόνια τα κλειδιά του σπιτιού του συνθέτη και θεωρούνταν μέλος της οικογένειας. Ενδεικτικός, είναι ο τρόπος που την αποχαιρέτησε ο Γιώργος Θεοδωράκης μέσω facebook: «Αντίο, μάνα Γιούλα» έγραψε.

Ήταν το μεσημέρι της Τρίτης, όταν η καρδιά της 86χρονης έπαψε να χτυπάει. Ο Μίκης ήταν στο νοσοκομείο και δεν κατάφερε να τη χαιρετήσει… «Έφυγε» έτσι απλά, όπως έζησε στο πλευρό της οικογένειάς του. Τον χαμό της έμαθε μόλις πήρε εξιτήριο.

«Ο πόνος ήταν ζωγραφισμένος στο πρόσωπό του όσο πιο δραματικά μπορείς να φανταστείς», αποκάλυψε στην Espresso, επιστήθιος φίλος της κόρης του του Μίκη, Μαργαρίτας Θεοδωράκη και προσθέτει: «Ήταν ο πιο κοντινός άνθρωπος της οικογένειας του Μίκη. Δεν υπήρχαν μυστικά, παρά μόνο μια οικογενειακή φιλία πολλών δεκαετιών».


πηγή 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου