Κυριακή, 12 Αυγούστου 2018

Τα έσοδα από τη συναυλία στη μνήμη του Μάνου Ελευθερίου θα δοθούν στους πυρόπληκτους

Μια εκδήλωση, μια βραδιά διπλού ενδιαφέροντος: και συναυλία-αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου και συναυλία αλληλεγγύης ταυτόχρονα, μια και τα έσοδα θα πάνε κατευθείαν στους πυρόπληκτους.


 Είναι μία διοργάνωση του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, την Τετάρτη 29 Αυγούστου, αμέσως μετά την επιστροφή μας από τις διακοπές. «Η φονική πυρκαγιά στο Μάτι ξέσπασε στις 23 Ιουλίου.

Τις ίδιες μέρες έφυγε απ' τη ζωή ο ποιητής, στιχουργός και πεζογράφος Μάνος Ελευθερίου, ο οποίος μας χάρισε πάνω από. 400 αγαπημένα τραγούδια, που μελοποιήθηκαν από τους σημαντικότερους συνθέτες της τελευταίας πεντηκονταετίας» λέει το Φεστιβάλ στην ανακοίνωση του.

 «Από τον "Άγιο Φεβρουάριο" του Δήμου Μούτση στα "Λαϊκά" του Μίκη Θεοδωράκη, από τη "Θητεία" τουΓιάννη Μαρκόπουλου στο "Κάτω απ' τη μαρκίζα" του Γιάννη Σπανού, από το "Ελεύθεροι κι ωραίοι" του Σταύρου Κουγιουμτζή στον "Αμλετ της σελήνης" του Θάνου Μικρούτσικου και το "Είν' αρρώστια τα τραγούδια" του Σταύρου Ξαρχάκου, η υπογραφή του Μάνου Ελευθερίου ήταν αυτή που σημάδεψε τη δισκογραφία μιας ολόκληρης εποχής».

Στη συναυλία την καλλιτεχνική επιμέλεια έχει ο Γιώργος Νταλάρας και τραγουδούν οι: Γιώργος Ανδρέου, Φωτεινή Βελεσιώτου, Μανώλης Λιδάκης, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Γιώργος Νταλάρας, Χρήστος Νικολόπουλος, Μίλτος Πασχαλίδης, Ηρώ Σαΐα, Ασπασία Στρατηγού, Τάνια Τσανακλίδου και Μαρία Φαραντούρη.

Τα εισιτήρια κοστίζουν από 20 έως και 60 ευρώ αλλά όσοι επιθυμούν να στηρίξουν τον σκοπό της συναυλίας και δεν έχουν τη δυνατότητα να την παρακολουθήσουν, μπορούν να αγοράσουν δελτία οικονομικής ενίσχυσης των 20 ευρώ χωρίς θέση.

Πηγή: Εφημερίδα των συντακτών

0 σχόλια: