Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018

«Αιγαίο SOS»: «Τα γυρίσματα ήταν πολύ ωραία και απαιτητικά»

Η ταινία «Αιγαίο SOS» έχει ολοκληρώσει τα γυρίσματα και βρίσκεται στη διαδικασία του μοντάζ. 

Ο σκηνοθέτης Πιέρρος Ανδρακάκος μίλησε για την ταινία και τα γυρίσματα, αλλά και το κλίμα που επικρατούσε ανάμεσα στους ηθοποιούς και τους συντελεστές.

Πάμε λίγο και στην ταινία «Αιγαία SOS»…

“Είναι μία αντιπολεμική κωμωδία που έχει να κάνει με ένα νησί που αναδύεται στο Αιγαίο και πάνε 'Ελληνες και Τούρκοι να το καταλάβουν. 'Επειτα γίνονται διάφορες κωμικές καταστάσεις, γιατί παίρνουν εντολή να μην πάνε σε πόλεμο και έτσι πρέπει νA επιβιώσουν σε ένα νησί που μόλις βγήκε από τη θάλασσα. Υπάρχει γέλιο αλλά έχει και ένα παραπάνω μήνυμα σε σχέση με το τι είναι πόλεμος και τι είμαστε εμείς απέναντι σε αυτόν. Το 2018 γίνεται παντού πόλεμος, ενώ θα περιμέναμε ότι δεν θα γινόταν, θεωρώ ότι η ανθρωπότητα θα έπρεπε να έχει προχωρήσει παραπάνω και να μη σκοτώνονται οι άνθρωποι για τη θρησκεία και για τα σύνορα. Αλλά δεν συμβαίνει αυτό. Στην πραγματικότητα δεν διαφέρουμε πολύ από τον Μεσαίωνα και ας έχουμε internet»

Και στην ταινία υπάρχει ένα ωραίο και ενδιαφέρον καστ ηθοποιών.

«Είναι ο Θοδωρής Αθερίδης ο οποίος είναι εκπληκτικός συνεργάτης. Είχαμε δουλέψει παλιότερα στην τηλεόραση, αλλά και στην ταινία ήταν πραγματικά εξαιρετικός. Είναι ο Πάνος Βλάχος, ο Μιχάλης Λεβεντογιάννης, η Ευαγγελία Συριοπούλου, η Nina Senicar, η οποία είναι μια πολύ γνωστή Σέρβα ηθοποιός, ο Κωνσταντίνος Μπιμπής και πολλοί άλλοι.  Το καστ στην ταινία το έκανε ο Μάκης Γαζής, ο οποίος είναι επίσης εξαιρετικός. Το πρώτο μας μέλημα ήταν να βρούμε ποιοι ηθοποιοί αντιστοιχούν σε αυτούς τους χαρακτήρες που θα τους αγαπήσεις με το που τους δεις, και νοτίζω ότι το πετύχαμε. Είχαμε ανθρώπους στην ταινία που κάνουν πολλά πράγματα και τραγουδάνε και παίζουν, και αυτό είναι πολύ ενδιαφέρον. Είναι ωραίο να δουλεύεις με ταλαντούχους ανθρώπους, γιατί σου δίνουν τροφή και δημιουργείς πράγματα και στο γύρισμα»

Πώς περάσατε στα γυρίσματα;

«Ήταν πολύ ωραία και απαιτητικά. Κάναμε γυρίσματα σε μια βραχονησίδα και σε απόκρημνες παραλίες, είχε ζέστη και αρκετή βροχή. Ήταν σαν να ζούσαμε τα σενάριο, γιατί κάποιες στιγμές όντως ήμασταν απομονωμένοι σε μια βραχονησίδα, και ήταν καλό που ξεκινήσαμε από εκεί, γιατί όλοι ένιωσαν πώς θα ήταν αν συνέβαινε αυτό. Άρα, πήραν αυτή την εμπειρία και για τα υπόλοιπα γυρίσματα. Τη μουσική στην ταινία κάνει ο Κώστας Χρηστίδης και κάναμε και ένα βιντεοκλίπ με την Ελένη Φουρέιρα, η οποία εμφανίζεται στην ταινία για πολύ λίγο, σαν φαντασίωση» εξήγησε στο Mytv


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου