Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018

Δήμητρα Τζιόβα: Δείτε τι κάνει και με τι ασχολείται σήμερα η «Αλεξία» των «Singles»

Η Δήμητρα Τζιόβα απέχει από τα καλλιτεχνικά δρώμενα τα τελευταία χρόνια.

Η «Αλεξία» της σειράς «Single» βρίσκεται στο εξωτερικό και δεν ασχολείται με την υποκριτική. Η Ελληνίδα ηθοποιός διαπρέπει στο Λος Άντζελες ως μέντορας κβαντικής ζωής, έπειτα από ανάλογες σπουδές στις ΗΠΑ, διδάσκοντας μέσω online συνεδριών και βιωματικών σεμιναρίων τη δική της μέθοδο, με τον τίτλο «5D Miracles».

Έντεκα χρόνια μετά την τελευταία της εμφάνιση στη σειρά «Πάνω από τον νόμο», η όμορφη πρωταγωνίστρια ασχολείται πλέον με αυτό που σπούδασε και (μάλλον) αγαπούσε περισσότερο: Την επιστήμη!

Η Δήμητρα γεννήθηκε στη Στοκχόλμη από Έλληνες γονείς που ζουν ακόμα εκεί, μαζί με τον αδελφό της και την οικογένειά του. Από μικρή έδειξε ότι είχε ιδιαίτερη κλίση στην υποκριτική συμμετέχοντας σε όλες τις σχολικές θεατρικές παραστάσεις. Ήταν ένα παιδί θαύμα, αφού άρχισε να διαβάζει από μόνη της όταν ήταν 3,5 ετών, προτού διδαχθεί το αλφάβητο!

Σε ηλικία οκτώ ετών ήρθαν οικογενειακώς στην Ελλάδα και η μαθήτρια του δημοτικού μαγεύτηκε από την Ιστορία και τη μυθολογία.

Όταν μάλιστα παρακολούθησε την παράσταση της «Αντιγόνης» του Σοφοκλή στο Αρχαίο Θέατρο της Δωδώνης, ήξερε τι επάγγελμα θα έκανε όταν μεγάλωνε: Ηθοποιός! Τελειώνοντας το λύκειο, έδωσε εξετάσεις και πέρασε πρώτη σε όλη την Ελλάδα στο Χημικό Τμήμα του Πανεπιστημίου των Αθηνών, σε ηλικία μόλις 17 ετών! Κατόπιν κέρδισε πλήρη υποτροφία για το Mount Sinai της Νέας Υόρκης, όπου έκανε το διδακτορικό της στη βιοϊατρική επιστήμη!

Παράλληλα παρακολουθούσε μαθήματα υποκριτικής στο The New School κι έπειτα στο The Acting Place New York με καθηγητή τον Λουκά Σκιπητάρη! Σαν από τύχη, σαν έκπληξη από το σύμπαν, ο πρώτος ρόλος της Δήμητρας Τζιόβα στη σκηνή ήταν το 1998 στην «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, στην παράστασή του ΚΕΠ (Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού) στη Νέα Υόρκη. Οι κριτικές διθυραμβικές και τα χειροκροτήματα του κόσμου αποθεωτικά.

Στην Ελλάδα πηγαινοερχόταν και θέλοντας να ανοίξει κι εδώ μια πόρτα εργασίας γράφτηκε στο πρακτορείο της Κρίστι Κρανά, ξεκινώντας καριέρα μοντέλου. Εντυπωσιακή, με μεγάλα καστανά μάτια και υπέροχο κορμί, η ηθοποιός έκλεινε τη μία δουλειά πίσω από την άλλη τόσο στην Ελλάδα όσο και στη γενέτειρά της Σουηδία.

Τα πρώτα τηλεοπτικά της βήματα έγιναν στο Κανάλι 29, με την εκπομπή «Μεγάλη βιτρίνα», ενώ το 1999 μαζί με τον Γιώργο Χειμωνέτο παρουσίαζε την εκπομπή «Zoom» στο New Channel. Έναν χρόνο αργότερα η Δήμητρα έγινε το κορίτσι του Alpha, παρουσιάζοντας τις τηλεοπτικές επιλογές του καναλιού.

Έπειτα η καριέρα της απογειώθηκε με σημαντικούς ρόλους στις σειρές «Η λάμψη», «Και οι παντρεμένοι έχουν ψυχή», «Επιφάνεια», «Απαγορευμένη αγάπη», «Αέρινες σιωπές», «Πεθαίνω για σένα», «Αρχιπέλαγος», «Singles» και «Οι αταίριαστοι», με τελευταία εμφάνιση το 2007 στη σειρά «Πάνω από τον νόμο» όπου έπαιζε και υπέγραφε το σενάριο! Ωστόσο, όσο ζούσε κι εργαζόταν στην Ελλάδα το μυαλό της ήταν στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού! Η απόφασή της να μετακομίσει στη Νέα Υόρκη δεν άργησε. Στην «πόλη που δεν κοιμάται ποτέ» η ηθοποιός δημιούργησε μια τεχνική που συνδυάζει την κβαντομηχανική με τον νόμο της έλξης!

Η βιωματική μέθοδος «5D Miracles» παρουσιάζει έναν τελείως νέο τρόπο αντίληψης της ζωής. «Σκοπός είναι η ελπίδα. Η ελπίδα ότι μπορείς να δημιουργήσεις θαύματα στη ζωή σου. Ξέρεις τι είναι ουσιαστικά ο ορισμός ενός θαύματος; Όταν η συνειδητότητά μας μεταπηδά από ένα πλαίσιο ύπαρξής μας σε ένα άλλο πλαίσιο ύπαρξής μας, αυτό φαίνεται σαν θαύμα. Όπως το να θεραπευτώ σε ένα βράδυ, για παράδειγμα, από κάτι που ορίζω σοβαρό, χωρίς να πάρω φάρμακα ή κάνω κάτι πρακτικό ιατρικά!» ανέφερε σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Η Δήμητρα Τζιόβα επισκέπτεται την Ελλάδα δύο φορές τον χρόνο προσφέροντας προσωπικές και ομαδικές συνεδρίες. Η επόμενη επίσκεψή της έχει προγραμματιστεί για τις 13 Σεπτεμβρίου και η Δήμητρα θα παραμείνει ένα πενθήμερο. Οι διδασκαλίες της, όπως αναφέρεται στη διαδικτυακή σελίδα της, είναι ιδιαίτερες και καθολικά ριζοσπαστικές. Ελάχιστοι άλλοι άνθρωποι στον κόσμο διδάσκουν ή ασχολούνται με κάτι παραπλήσιο!

Πηγή: espresso

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου