Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018

«Ο Στάθης είχε μάθει να βοηθάει τον κόσμο. Όταν δεν μπορούσε να το κάνει τον έπιασε η στεναχώρια»

Ο γνωστός ηθοποιός αναφέρθηκε στη φιλία και στη συνεργασία του με τον Στάθη Ψάλτη. 

Ο Βασίλης Καμίτσης μίλησε για τις τελευταίες μέρες του αείμνηστου ηθοποιού.

Σου κακοφάνηκε όλο αυτό που έζησε τα τελευταία χρόνια ο Στάθης- Ψάλτης;

Πάρα πολύ. Έτυχε μετά από πολύ καιρό να δουλέψουμε πάλι μαζί, ενάμισι χρόνο πριν την προτελευταία δουλειά του και το έλεγε στα ταξίδια που κάναμε ότι είχε προβλήματα υγείας. Είχε κολπική μαρμαρυγή, είχε πάθει και το εγκεφαλικό. Ο Στάθης είχε μάθει να βοηθάει τον κόσμο και κάποια στιγμή δεν μπορούσε να το κάνει σε αυτήν την υπερβολή και τον έπιασε η στεναχώρια. Μετά από ένα χρόνο μου το λένε και δεν το πίστεψα δυο μήνες μετά μου είπαν ότι μπήκε στο νοσοκομείο. Πήγα τις, πρώτες μέρες που μπήκε και δεν το πίστευα. Μου λέει: είδες που στα έλεγα; Του λέω μια χαρά είσαι μας περιμένουν οι γκόμενες έξω, μην μας ακούσει και η Χριστίνα. Πήγαινα στην Τήνο εγώ εκείνες τις μέρες και του είπα πως όταν γυρίσω θα είναι σπίτι. Όταν γύρισα ήταν ακόμα στο νοσοκομείο και σε μια εβδομάδα έφυγε. Φεύγουν άνθρωποι.

Σου δημιουργεί μια ανασφάλεια ένα φόβο;

Χάνω την γη κάτω από τα πόδια μου. Νομίζω -πως ήταν η σκηνή με τα σανίδια παλιά- ότι φεύγει σιγά-σιγά και ένα σανίδι. Τυχαίνει με τον Μουστάκα, τυχαίνει μετά η Μπονέλου, ο Στάθης, όλο πιο κοντά.

Φέτος θα είσαι κάπου; Πού θα σε δούμε;

Τον χειμώνα θα κάνω με τον Αλμπέρτο Εσκενάζυ το έργο που παίζαμε «Την Νεράιδα του Φεγγαριού» είναι παιδικό, θα κάνουμε παραστάσεις σε σχολεία. Ακόμη έχουμε στα σκαριά δύο τρία έργα.

Τηλεόραση θα έλεγες ναι άμα είχες μία πρόταση;

Αν είναι κάτι όπως έκανε ο Μανούσος όπως κάναμε στα τμήματα ηθών ναι ή σαν το άλλο με τον Κιμούλη που κάναμε το «Ασυνήθεις ύποπτοι» με τον Βλαδίμηρο Κυριακίδη και την Παπούλια, τέτοιες σειρές ναι.


Πηγή: ΧΑΙ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου