Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018

Πότε είναι η κατάλληλη ηλικία για την πρώτη φορά; Η ειδικός σου απαντά!

Σήμερα, έχει μειωθεί πολύ ηλικιακά ο μέσος όρος που ξεκινάει η έφηβη την σ*ξουαλική της ζωή, υπολογίζοντας γύρω στα 13 με 14 χρόνια περίπου.

Είναι φαινόμενο της εποχής μας σύμφωνα με την ειδικό Μαρίνα Μόσχα να βιάζεσαι να γνωρίσεις τη ζωή και να μάθεις τα …μυστικά της.

«Καλό ή κακό αυτό;» θα αναρωτηθεί κάποιος, «εξαρτάται» είναι η απάντηση, εξαρτάται από το τι βιάζεσαι να μάθεις, τονίζει η ειδικός.
Στο θέμα μας όμως!

«Πότε είναι η κατάλληλη ηλικία για την πρώτη μου φορά;»

Ως έφηβη, αν και βιολογικά θεωρείσαι έτοιμη για αναπαραγωγή από την στιγμή που έχεις έμμηνο ρύση (περίοδος), θεωρούμε ότι δεν χρειάζεται να βιαστείς, καθώς και το σώμα αλλά και η ψυχοσυναισθηματική σου ωρίμανση ακόμα διαμορφώνονται. Πιο απλά, είναι καλύτερα η πρώτη σ*ξουαλική επαφή να γίνει στην ηλικία των 16 - 19 ετών, όπου και βιολογικά και συναισθηματικά είσαι περισσότερο έτοιμη για να αρχίσεις να χαίρεται και να απολαμβάνεις την σ*ξουαλική σου ζωή.

«Θα νιώσω οργασμό την πρώτη φορά;»

Η απάντηση είναι όχι. Συνήθως η πρώτη φορά συνοδεύεται και από το άγχος για τη ρήξη του παρθενικού υμένα, το φόβο του πόνου, την αμηχανία της στιγμής της άγνοιας και της απειρίας… Όσο πιο καλά νιώθεις με το σώμα και τον εαυτό σου και είναι συνειδητές οι πρώτες σ*ξουαλικές επαφές, σιγά σιγά θα μάθεις να «αφήνεσαι» και να φτάσεις στην κορύφωση.

«Μπορεί η πρώτη φορά να με στιγματίσει;»

Όχι, δεν μπορούμε να πούμε ότι καθορίζει την μετέπειτα σ*ξουαλική σου ζωή, εκτός και αν γίνει με βίαιο τρόπο (πχ. βιασμός ή γενικότερα παρά τη θέλησή σου ή αν το κάνεις ως αντιδραστικά για να εκδικηθείς…) όπου και πάλι με την πάροδο του χρόνου και την ωρίμανση, προχωράς παρακάτω.

«Φοβάμαι πολύ τον πόνο όμως!»

Η πρώτη φορά ή πιο σωστά, οι πρώτες φορές συνδέονται με το σπάσιμο του παρθενικού υμένα και τον φόβο του πόνου συνήθως. Αν πιστεύεις όμως ότι ο φόβος σου είναι έντονος και σε τρομάζει μία πιθανή αιμορραγία του παρθενικού υμένα ή ότι κάτι μπορεί να μην πάει καλά, δεν έχεις παρά να φροντίσεις να ενημερωθείς σωστά για το συγκεκριμένο θέμα.

Αν επίσης προέρχεσαι από αυστηρό περιβάλλον με ταμπού γύρω από το σ*ξ ή το σ*ξ θεωρείται «κακό και ανήθικο», αν έχεις προκαταλήψεις ή λανθασμένη πληροφόρηση, είναι πιθανό να συναντήσεις δυσκολίες στην πρώτη ή στις πρώτες σου σ*ξουαλικές φορές. Αν δεις ότι και στη συνέχεια δεν «αφήνεσαι» να χαλαρώσεις αλλά αντίθετα, νιώθεις τα πόδια σου να κλείνουν, καθώς το πέος του συντρόφου σου προσπαθεί να διεισδύσει στον κόλπο σου, ενδεχομένως παρουσιάζεις μία διαταραχή του πόνου τον κολεόσπασμο, όπου μπορείς να την ξεπεράσεις με τη βοήθεια ειδικού σε σ*ξουαλικά θέματα…

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου