Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018

Θάλεια Ματίκα: «Είναι πραγματικά δύσκολο να επικοινωνήσεις ουσιαστικά στις μέρες μας»

Η Θάλεια Ματίκα μίλησε για την υπόθεση του έργου που παίζει στο θέατρο και με αφορμή τον ρόλο της εξομολογήθηκε αν πιστεύει ότι έχει χαθεί η επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων.

Λίγα λόγια για την υπόθεση του έργου...

Η Λόρα είναι μία γυναίκα καριέρας, 38 ετών, γενική διευθύντρια της εταιρείας της, και έχει τα πάντα, εκτός από έναν σύντροφο. Στο σπίτι της γίνεται ένα πάρτι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Εκεί, βρίσκεται προσκεκλημένος ο Ντάνι, ο οποίας δεν γνωρίζεται μ' αυτή τη γυναίκα, είναι απογοητευμένος από τη ζωή, χωρισμένος μ' ένα παιδί και μένει με τη μαμά και τη γιαγιά του. Ωστόσο, ο Ντάνι είναι ο τελευταίος προσκεκλημένος του. πάρτι και δεν φεύγει από το σπίτι. Για κάποιο λόγο αυτοί οι δύο άνθρωποι έχουν τρομερή επικοινωνία: Καθ' όλη τπ διάρκεια του έργου, αυτοί οι δύο άνθρωποι προσπαθούν να δουν αν μπορούν να είναι μαζί και αν ταιριάζουν. .

Πιστεύεις ότι έχει χαθεί πια η επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων;

Έχει γίνει πολύ πιο δύσκολη. Αυτό το ορίζουν οι ταχύτητες της εποχής, καθώς οι άνθρωποι, πλέον, δουλεύουν άπειρες ώρες αλλά και λόγω της έκτασης της τεχνολογίας η πληροφορία είναι πιο γρήγορη. Είναι, πραγματικά, δύσκολο να συνευρεθείς με ανθρώπους, να επικοινωνήσεις ουσιαστικά, να αφιερώσεις χρόνο αλλά και να είσαι «άδειος». Δηλαδή να μην έχεις τα δικά σου θέματα στο μυαλό. Ο σύγχρονος δυτικός άνθρωπος κυνηγάει την καριέρα, πάνω από όλα, αλλά του στοιχίζει στην προσωπική του ζωή.

Πώς μπορεί να αποκτηθεί ξανά η ανθρώπινη επικοινωνία;

Δεν μπορούμε να πάμε κόντρα στην τεχνολογία και την εξέλιξη. Πρέπει να μάθουμε να ζούμε μαζί τους. Από την άλλη, όμως, επειδή αναλώνουμε όλη αυτή την έξαψη με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είναι δύσκολο να, αποκοπεί. Πρέπει, κάποια στιγμή, να περάσει αυτή η μόδα και να βρεθούν οι ισορροπίες.

Πηγή: mytv

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου