Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018

Η αποκάλυψη του ηθοποιού: «Στο Άγιον Όρος και άλλαξε η ζωή μου, πήγαινα προς τον αλκοολισμό»

Η αποκάλυψη ηθοποιού: «Στο Άγιον Όρος και άλλαξε η ζωή μου, πήγαινα προς τον αλκοολισμό»

Ο ηθοποιός έκανε μια απίστευτη αποκάλυψη για την ζωή του.

Ο Μάρκος Λεζές πριν αρκετά χρόνια πήρε την απόφαση να μονάσει. Αυτό ήταν κάτι που δεν άρεσε στην οικογένειά του, αλλά εκείνος πήγε στο Άγιον Όρος με σκοπό να κάνει αυτό που είχε στο μυαλό του.

Μπορεί να έμεινε μόνο ένα μήνα στο μοναστήρι, αλλά η παραμονή του εκεί, στάθηκε αφορμή για ν' αλλάξει όλη του η ζωή.

Πρωταγωνιστείς στη θεατρική παράσταση «Αννέ.,.χεια»

«Εδώ ο Γιώργος Μακρής έχει κόψει στη μέση τη λέξη, το «Αννέ», που στα τουρκικά σημαίνει  «Μάνα», και βάζει και το «-χεια», που κάνει τη γνωστή «ανέχεια». Παίζει με τη λέξη. Είναι ωραία παράσταση, έχει γράψει πολύ ωραία κείμενα και διαχρονικά. Είμαστε μια ωραία ομάδα, οικογένεια, θα κάνουμε περιοδεία με το έργο. Στην επαρχία δεν τους έχω πληγώσει ποτέ, έχω πάει πάντα με επιτυχίες κι αυτή η παράσταση θα είναι μία ακόμα επιτυχία πάνω σε όσα έχω κάνει. Όταν κάνεις αυτή τη δουλειά, πρέπει να αφοσιωθείς, τελείωσε, είσαι μοναχός, πας σε... μοναστήρι όσο καιρό κρατήσει η περιοδεία»

Εσύ ήθελες να πας σε μοναστήρι, στην πραγματικότητα, έτσι δεν είναι;

«Πήγα σε μοναστήρι κι έμεινα ένα μήνα. Εκεί κάθισα, βρήκα τον εαυτό μου και γύρισα. Πήγα να μονάσω παλαιότερα. Βέβαια, ήμουν παντρεμένος, είχα κάνει και τα παιδιά μου»

Πώς αντέδρασε η σύζυγος και τα παιδιά σου όταν  τους  ανακοίνωσες την απόφασή σου;

«Αντέδρασαν με... πλερέζες. Πήρα το δισάκι μου στον ώμο   και   πήγα  στο Άγιο Όρος. Δεν είχα ξαναπάει και   ξεκίνησα...  όπου  με έβγαζε  ο  δρόμος.  Μέσα στο σάκο μου είχα δύο αλλαξιές, δύο κούτες τσιγάρα, γιατί τότε κάπνιζα, και  δύο  μπουκάλια ουίσκι γιατί  έπινα. Πήγα  εκεί  πιστεύοντας ότι θα κάνω διακοπές. Ένας γέροντας φωτισμένος, με τον οποίο καθίσαμε μαζί πολύ καιρό, ακόμα και μέσα στη σπηλιά κάναμε προσευχή και νηστεία. Εκεί έκοψα και το τσιγάρο. Έπειτα βρήκα τον εαυτό μου και γύρισα»

 Έκοψες εκεί το ποτό και το τσιγάρο;

«Ναι, στο Άγιο Όρος έκοψα το ποτό και το τσιγάρο. Το ποτό το έκοψα μέσα σε 2 μέρες, γιατί ήπια τα δύο μπουκάλια ουίσκι που είχα μαζί μου, κι εκεί δεν είχαν ουίσκι»

Είχες σχέση εξάρτησης με το ποτό;

«Μου άρεσε το ποτό, πήγαινα προς τον αλκοολισμό. Το τσιγάρο το έκοψα ένα πρωί που με κατάβρεξε με το λάστιχο που ποτίζαμε ο γέροντας. Σηκώθηκα ένα πρωί στις 6:00 και μετά την εκκλησία που προσευχόμασταν βγήκα έξω να καπνίσω. Εκεί πήρε το λάστιχο και μου είπε: «Παιδάκι μου, πήρες φωτιά, βγάζεις καπνούς από το στόμα, από τα μάτια, τη μύτη και τα αφτιά. Καίγονται τα πνευμόνια σου από μέσα και μυρίζεις άσχημα. Το τσιγάρο είναι το θυμίαμα του σατανά». Τον ρώτησα πώς θα το κόψω και μου είπε: «Πες το στην Παναγιά». Πήγαμε μια μέρα, στο Βατοπέδι και το θυμήθηκα όταν είδα την εικόνα της Παναγιάς. Το είπα και από εκείνη τη στιγμή δεν ήθελα να ξανακαπνίσω»

Πώς ήταν η επιστροφή σου μετά το Άγιο Όρος;

«Επέστρεψα κι έγινα άνθρωπος, είχα βάλει μυαλό, άλλαξε η ζωή μου. Έχω γράψει κι ένα βιβλίο, το «Πάτερ ημών», δεν το έχω εκδώσει, δεν θέλω, όποιος το θέλει το παίρνει, του το δίνω, μέσω e-mail. .Είναι η ανάλυση της προσευχής λέξη-λέξη, που δεν την ξέρει κανένας, ο γέροντας μου το είπε, είναι 108 σελίδες. Ο γέροντας, ενώ κάθισα ένα μήνα μαζί του, δεν γνώριζα ότι ήταν τυφλός.  Στο τέλος το κατάλαβα. Μου έφτιαξε το σταυρό που φοράω κατάσαρκα, ο οποίος είναι από πυξάρι, ένα είδος ξύλου, που είναι σαν μάρμαρο, το έφτιαξε με τη λαβίδα, κι εγώ δεν το είχα καταλάβει. Το έμαθα την τελευταία μέρα που θα έφευγα, από σύμπτωση. Του είπα ότι θα φτιάξω καφέ και μου είπε ότι θα κάνει εκείνος το διακόνημα. Μπαίνοντας στην κουζίνα, με ρώτησε πού είναι ο καφές, γιατί του είχα αλλάξει θέση. Τότε μου είπε ότι δεν βλέπει. Πηγαίναμε μαζί το μονοπάτι, κάναμε προσευχή μου έφτιαξε το σταυρό και δεν έβλεπε... έβλεπε με την ψυχή του»

Φοβερή εμπειρία ζωής…

«Μόνο φοβερή; Με άλλαξε, με έκανε άνθρωπο, γιατί εγώ ήμουν «καθικοειδές».

Πώς ερμηνεύει» αυτή τη λέξη;

«Ήμουν τσαμπουκάς, τσακωνόμουν εύκολα, δεν χαμπάριαζα. Αν η καριέρα μου δεν έχει φτάσει στο ζενίθ, είναι γιατί από τη νευρικότητα μου και τα τσαμπουκαλίκια μου, τα έβαζα πάντα με τους επιχειρηματίες. Είχα δίκιο, αλλά οι άλλοι δεν έκαναν αυτό που έκανα εγώ. Δεν λούφαζα, έβλεπα την αδικία στα θέατρα, πού έκαναν στον έναν και στον άλλον, και δεν τα άντεχα αυτά, δεν μπορούσα, πήγαινα και τους την «έμπαινα». Όταν κατέβηκα από το Άγιο 'Ορος, άρχισα να ελίσσομαι, δεν με ενδιέφερε. Μου έκαναν παράπονα, πήγαινα εγώ και γινόμουν κακός, ως αντιπρόσωπος του σωματείου. Αυτοί οι άνθρωποι που πήγαινα εγώ αντί να πάνε εκείνοι, οι περισσότεροι, προχώρησαν και μετά σταμάτησε απότομα η καριέρα τους» αποκάλυψε στο Λοιπόν

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου