Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018

Ιωάννα Τριανταφυλλίδου: «Χαραμίστηκαν πολλοί στο άλλοθι ενός πτυχίου»

Η Ιωάννα Τριανταφυλλίδου σε συνέντευξή της μίλησε για τις σπουδές της στην ψυχολογία και για την καριέρα της ως ηθοποιός.

Αν με βοηθάει η υποκριτική στο να φιλτράρω τα συναισθήματα μου στην παρουσίαση;

Δεν νιώθω ότι στη συγκεκριμένη δουλειά υποδύομαι ένα ρόλο. Αυτό ήταν και ένας από τους προβληματισμούς μου όταν μου πρότειναν την παρουσίαση. Είχα συνηθίσει να υποδύομαι ένα ρόλο, κάτι το οποίο πολλές φορές είναι και απελευθερωτικό επειδή ξέρεις πως ότι κάνεις είναι βασισμένο στο σενάριο του ρόλου. Εδώ δεν συμβαίνει. Τόσο εγώ όσο και οι κριτές είμαστε αυτοί που είμαστε, και έχουμε ζητήσει και από τους παίκτες να εκφράσει ο καθένας την προσωπικότητα του.

Εφόσον εμφανίζεσαι στην οθόνη ως ο εαυτός σου νομίζω πως όσο πιο γνήσιος είσαι, τόσο πιο ελκυστικό θα γίνει το αποτέλεσμα.

Αλλιώς θα είναι στημένοo. Με θεωρείς γλυκιά κοπέλα και γι’ αυτό λες να με διάλεξαν; Δεν ξέρω. Στη ζωή μου έχω ακούσει πολλά για την εμφάνιση μου. Υπάρχουν κάποιοι που με θεωρούν γλυκιά άλλοι απόμακρη, υπάρχουν. Και αρκετοί που μου λένε πως δεν μπορούν να με ψυχολογήσουν. Έχω ακούσει διάφορα και δεν ξέρω τελικά τι πραγματικά ισχύει. Κοντράρομαι πολύ συχνά με τον εαυτό μου. Το ότι έχω σπουδάσει ψυχολογία με βοηθάει ίσως στο να με παρατηρώ. Το έχω περάσει κι εγώ, αλλά βλέπω και κόσμο γύρω μου που μπορεί να ξοδέψει χρόνο προσπαθώντας να εξηγήσει τι του συμβαίνει χωρίς να καταλαβαίνει ποια είναι η συμπεριφορά ή τα λάθη του. Κανείς δεν σκύβει λίγο μέσα του να δει κατά πόσο ο ίδιος ευθύνεται γι' αυτό που συμβαίνει. Η ψυχολογία με βοήθησε στο να μπορέσω να με παρατηρώ. Όσο περισσότερο το κάνω, τόσο βλέπω στοιχεία και χαρακτηριστικά σ' εμένα που δεν μου αρέσουν! Από εκεί και πέρα πιστεύω πως αν κάποιος διακρίνει στον εαυτό του πράγματα που δεν του αρέσουν είναι αποκλειστικά δική του ευθύνη να τα αλλάξει. Για να είναι ο ίδιος πιο ισορροπημένος! Υπάρχουν κάποια στοιχεία για τα οποία λέω «οκ αυτή είμαι και ζω καλά μ' αυτό που είμαι», και ευτυχώς υπάρχουν και αρκετά που θέλω να τα αλλάξω. Δεν αισθάνομαι ότι οι ακαδημαϊκές σπουδές με κάνουν διαφορετική. Έχω ένα πτυχίο που δεν αξιοποίησα, ούτε πρόκειται. Το να κρίνουμε κάποιον από τις σπουδές του είναι πολύ επιφανειακό. Η ταυτότητα ενός ανθρώπου δεν σχετίζεται με το τι σπουδές έχει κάνει, αλλά με το ποιες εμπειρίες έχει αποκτήσει, σε τι ερεθίσματα έχει εκτεθεί. Νομίζω ότι αυτό είναι ένα λάθος που έχει χαντακώσει πολύ κόσμο. Χαραμίστηκαν πολλοί στο άλλοθι ενός πτυχίου το οποίο τελικά τους απέτρεψε από το να καλλιεργηθούν πραγματικά ως προσωπικότητες. Δεν ανήκω στη γενιά που αν μια κοπέλα είχε ένα πτυχίο πανεπιστημίου έκανε τη διαφορά.

Πηγή: Gala

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου