Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018

Κρεμώδες ρυζόγαλο με άρωμα βανίλιας και κανέλα


Εύκολη και λαχταριστή πουτίγκα ρυζιού με άρωμα βανίλιας και μπόλικη κανέλα


Συστατικά

200 gr ρύζι γλασέ (για σούπες και γλυκά)

2400 gr γάλα

200 gr ζάχαρη (άσπρη ή μαύρη)

2 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

τριμμένη κανέλα

Τρόπος μαγειρέματος

Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ανακάτεψε το ρύζι με το γάλα, την ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας.

Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, χαμήλωσε την φωτιά και σκέπασε την κατσαρόλα.

Άφησε το μείγμα να σιγοβράσει για περίπου 30 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά για να μην κολλήσει το ρύζι.

Μόλις το ρύζι είναι έτοιμο και η κρέμα έχει πήξει, αφαίρεσε από την φωτιά και μοίρασε σε οκτώ με 10 μπολάκια.

Άφησέ τα στο ψυγείο να κρυώσουν και σέρβιρε πασπαλίζοντας με μπόλικη κανέλα.

πηγή 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου