Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018

Μερικά κολπάκια για ανήσυχες νοικοκυρές!


Μήπως έπεσε πολύ αλάτι στο φαγητό; Μήπως η γεύση του δεν σας ικανοποιεί; 

Παραβράσατε το φαγητό και δεν ξέρετε τι να κάνετε; δείτε παρακάτω μερικά κολπάκια για να ξεμπερδεύετε με τα απρόοπτα του μαγειρέματος!

1. Ο πιο εύκολος τρόπος για να καθαρίσετε το σκόρδο είναι να το πιέσετε σε ένα ξύλινο πάγκο με την πλατιά μεριά του μαχαιριού και τα φλούδια θα φύγουν στο λεπτό. Το ψιλοκόβετε επί τόπου και είναι έτοιμο για μαγείρεμα.

2. Να έχετε πάντα δύο πάγκους για κόψιμο, για να αποφύγετε το μπλεξιμο της μυρωδιάς του σκόρδου και του κρεμμυδιού με τα υπόλοιπα φαγητά.

3. Μην αγοράζετε μεγάλες ποσότητες μπαχαρικών. Εκτός από αυτά που χρησιμοποιείτε πιο συχνά όπως τα πιπέρια, το γαρίφαλο και την κανέλα, όλα τα υπόλοιπα να τα προμηθεύεστε σε μικρές ποσότητες, γιατί χάνουν γρήγορα το χρώμα, την γεύση και τα θρεπτικά τους συστατικά.

4. Φρέσκα μυρωδικά. Μυρωδικά όπως η ρίγανη, ο μαϊντανός, ο δυόσμος, ο βασιλικός και το θυμάρι είναι καλύτερα να τα χρησιμοποιήσετε φρέσκα και όχι αποξηραμένα. Είναι πιο φθηνά από τα αποξηραμένα μυρωδικά στα βαζάκια, τα οποία είναι πιθανό να σας χαλάσουν μέχρι να τα ξαναχρειαστείτε.

5. Αποφύγετε να αφήνετε τα φαγητά σας να μαγειρεύονται παραπάνω από το κανονικό. Για να το πετύχετε αυτό, σβήστε το μάτι λίγο πριν από τον προγραμματισμένο χρόνο μαγειρέματος και αφήστε το φαγητό να τελειώσει πάνω στο σβηστό μάτι της κουζίνας. Ακόμα και αν έχει μείνει λίγο άβραστο, μπορείτε να το βράσετε παραπάνω. Αν όμως το αφήσετε να βράσει παραπάνω από όσο πρέπει τότε το κακό δεν μπορεί να διορθωθεί.

6. Αν το φαγητό σας έχει μέτρια γεύση, για να την κάνετε καλύτερη μάλλον θα του λείπει αλάτι, ξύδι ή ελαιόλαδο. Παρόλο που έχει γίνει μεγάλο θέμα πως το αλάτι δεν κάνει καλό στην υγεία είναι σίγουρα προτιμότερο ένα αλατισμένο φαγητό που το φτιάξατε εσείς από αυτά που θα φάτε στα εστιατόρια και τα φαστφουντάδικα.

7. Αν πιστεύετε ότι έχετε βάλει αρκετό αλάτι, αλλά ακόμα κάτι σας χαλάει τότε προσθέστε λίγο ξύδι ή λεμόνι. Αν πάλι το φαγητό είναι ξερό ή κολλάει προσθέστε λίγο ελαιόλαδο. Αυτά τα τρία συστατικά είναι ικανά να φτιάξουν την γεύση από ένα μέτριο πιάτο.

8. Προτιμήστε φρέσκα κρεμμυδάκια και πράσα από τα κόκκινα, ξερά κρεμμύδια. Θα ενισχύσουν την γεύση και την απόχρωση του πιάτου σας. Τα μεγάλα κόκκινα ξερά κρεμμύδια αφήστε τα για της σούπες και τα ψητά σας και αφήστε τα φρέσκα κρεμμυδάκια να δώσουν ένα πιο λεπτό άρωμα στο φαγητό σας.

9. Μην βάζετε λαχανικά και φρούτα στο ψυγείο γιατί αλλοιώνει την γεύση τους και τα καταστρέφει. Καλύτερα βάλτε τα σε ωραία καλαθάκια, σε ξερό και στεγνό μέρος της κουζίνας.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου