Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018

Μιχάλης Μανιάτης: «Όλα είναι μια απόφαση της στιγμής»

Ο Μιχάλης Μαντιάτης κοιτάει μόνο το μέλλον. 

Αυτός είναι και ο λόγος που αποφάσισε ν' αφήσει την υποκριτική για την μαγειρική και να την εξελίξει όσο καλύτερα μπορούσε.

Είσαι άνθρωπος του σήμερα, έτσι μου είπες...

«Ναι και γι’ αυτό θέλω να μιλήσω. Όσοι αναφέρονται στα παλιά είναι... παλιάνθρωποι. Για να έχεις καλό αύριο, πρέπει να στηρίζεσαι στο σήμερα και όχι στο χθες. Στη βουδιστική φιλοσοφία, που είναι ίδια με την αρχαία ελληνική φιλοσοφία, μόνο που αλλάζουν τα... ντεκόρ, λένε πως «Δύο μέρες το χρόνο σου είναι άχρηστες, το χθες και το αύριο». Όλα είναι μια απόφαση της στιγμής»

 Λειτουργείς έτσι;

«Πάντα, θέλεις από ένστικτο, από τον τρόπο που μεγάλωσα, δεν ξέρω, δεν μου το είπε κάποιος και το τήρησα. Χρόνια μετά, με ό,τι έχω κάνει στη ζωή μου, συνειδητοποίησα πως ανά πάσα ώρα και στιγμή είμαι έτοιμος να «σκοτώσω» το τώρα. Έχω υπάρξει μόνο καλός άνθρωπος, διότι εκεί υπεισέρχεται το θέμα της επιλογής, να έχεις την αυτογνωσία , ώστε να είσαι καλός. Δεν είναι θέμα ηθικής αλλά αισθητικής»

Κατάφερε κάτι να σε επηρεάσει;

«Τα πάντα. Για μένα υπάρχει δίκαιο και άδικο. Με επηρέασε η μητέρα μου, που ήταν Πειραιώτισσα γέννημα- θρέμμα, η οποία ήταν σύγχρονος και ασυμβίβαστος άνθρωπος, πάντα με γνώμονα τη δικαιοσύνη, δεν έκανε ποτέ κάτι άδικο στη ζωή της. Θρησκεία και πολιτικά πιστεύω δεν επηρέασαν ποτέ τη ζωή μου. Ήμουν ασυμβίβαστος, αλλά ρ αληθινά ελεύθερος είναι ο τέλειος σκλάβος»

Αδικία ποτέ βίωσες;

«Συνέχεια βιώνω αδικία, αλλά δεν με αφορά. Αυτός που αδικεί κάποιον παθαίνει περισσότερο κακό από τον αδικούμενο. Αν θέλεις να-είσαι άδικος μαζί μου, είναι επιλογή σου, αλλά σε λυπάμαι. Η φιλοσοφία της ζωής μου δεν ήταν ποτέ, και δεν είναι να γίνω πλούσιος. Πρέπει να προσθέτεις μια μικρή αξία σε αυτό που κάνεις. Έτσι έφτασα στην Κίνα...Έχουμε ακόμα την κρίση στην Ελλάδα...» είπε στο Λοιπόν

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου