Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2018

Χάρης Ρώμας: Η αποκάλυψη για το Κωνσταντίνου και Ελένης και ο όρος της Ράντου

Το «Κωνσταντίνου και Ελένης» ήταν ένα από τα πιο επιτυχημένα σίριαλ της ελληνικής τηλεόρασης.

Ο Χάρης Ρώμας,  ηθοποιός και σεναριογράφος αποκάλυψε τον όρο που του έθεσε ο Μίνωας Κυριακού έτσι ώστε η σειρά να παιχτεί στον ΑΝΤ1.

Ωστόσο, δεν ήταν ο μοναδικός που έθεσε όρο, αφού στην αναζήτηση της πρωταγωνίστριας, όρο έθεσε και η Ελένη Ράντου.

«Τότε κι εγώ και η Ελένη ήμασταν δύο γνωστοί ηθοποιοί, είχαμε μια τηλεοπτική δυνατότητα, αλλά ακόμα δεν είχαμε δύναμη. Νομίζω πως τηλεοπτική δύναμη εγώ και η Ελένη αποκτήσαμε από αυτό το σίριαλ. Ενισχυθήκαμε ως πρωταγωνιστές. Την προηγούμενη χρονιά είχα κάνει στο Mega τον «Κακό Βεζύρη» και δεν είχε επιτυχία.

  Όταν σκέφτηκα το «Κωνσταντίνου και Ελένης» πήρα αμέσως τηλέφωνο τον Μίνωα Κυριακού και του είπα πως θέλω να το γυρίσω στον ΑΝΤ1. Αυτή η ιδέα της συνύπαρξης δύο διαφορετικών κόσμων πίστευα- και σωστά, όπως αποδείχτηκε στον χρόνο- ότι μου ταίριαζε πολύ. Αυτό του αποστειρωμένου και αγαπητού επιστήμονα που έρχεται σε σύγκρουση με μια χυμώδη λαϊκή κοπέλα.

Του είπα την ιδέα, που είχα σε συνεργασία, πάντα με την Άννα Χατζησοφιά, και εκεί άρχισαν οι διαπραγματεύσεις για τη συμπρωταγωνίστρια» εξήγησε στο Down Town και συνέχισε:  «Μου είπε ο Μίνως «πάμε, αλλά πρέπει να υπάρχει μια δυνατή συμπρωταγωνίστρια». Προτείναμε με την  Άννα Χατζησοφιά τη Δήμητρα Παπαδοπούλου και την Ελένη Ράντου, που  ήταν στα ύψη τότε. Μου είπε: «Συμφωνώ και για τις δύο.

 Ξεκίνα με την πρώτη,  πάμε στη δεύτερη και βλέπουμε αν υπάρχει τρίτη» Το τρίτο όνομα μπήκε στο τραπέζι το όνομα της Ναταλίας Δραγούμη. Ο Μίνως ήταν σαφής: αν καμία από αυτές τις τρεις δεν δεχόταν, το σίριαλ δεν θα γυριζόταν ποτέ.  Τι έγινε με τη Δήμητρα; Τα γνωστά. Εκείνη την περίοδο ήταν σε μια αναζήτηση. Μου έλεγε τη μια «άσ' το για αργότερα, θέλω να γράψω κάτι δικό μου και δεν μου βγαίνει».

Την άλλη είχε απορροφηθεί σε μια σχέση... Γενικά, συνεχώς έπαιρνε παράταση η συνεργασία μας. Έτσι αποφάσισα να μιλήσω στην Ελένη, γιατί με τη Δήμητρα χάναμε χρόνο και εμείς δεν θα προλαβαίναμε τη σεζόν. Και η Ελένη επίσης δεν είναι εύκολος άνθρωπος. Αυτή, όπως και η Δήμητρα, είναι δύο εμβληματικές ηθοποιοί της ελληνικής κωμωδίας και αυθύπαρκτες περιπτώσεις. Δηλαδή είναι και δημιουργοί.

Η Ελένη ψάχνει ενδελεχώς και την τελευταία λεπτομέρεια και μέχρι τότε δεν γνωριζόμασταν. Οπότε, είχε πολλές επιφυλάξεις και κάναμε πολλά ραντεβού μέχρι να πειστεί ότι αξίζει τον κόπο να το κάνει. Να σου πω την αλήθεια, την ευγνωμονώ που το κατάλαβε ότι κάτι δυνατό θα μπορούσε να γίνει μεταξύ μας.

Η Ελένη μου ζήτησε να έχει λόγο σε όλη τη διαδικασία. Να μην παίζει απλώς. Το δεχτήκαμε γιατί ήταν πολύ ουσιαστικός παράγοντας επιτυχίας. Άλλωστε, είναι και ένας άνθρωπος που δεν μπορείς να του πεις ‘’όχι’’»

πηγή