Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018

Ελένη Καστάνη: «Είμαι απαιτητική συνεργάτιδα. Δεν είμαι της έκπτωσης»

Η Ελένη Καστάνη σε συνέντευξή της εξομολογήθηκε αν ισχύει ότι είναι δύσκολη κι απαιτητική στη δουλειά της όπως ακούγεται από πολλούς.

Στη δουλειά είστε δύσκολη και απαιτητική, όπως ακούγεται;

Έλεγε ο Κώστας Βουτσάς σε μια συνέντευξη πριν από χρόνια ότι «καριέρα κάνεις λέγοντας "όχι"». Όχι δηλαδή από τις δουλειές που δέχεσαι, αλλά από τις δουλειές που αρνείσαι. Εγώ ήμουν πολύ τολμηρή. Αρνιόμουν πολλά πράγματα και όλοι αναρωτιόντουσαν πώς το κάνω αυτό. «Δεν πειράζει, κάτι άλλο θα βρεθεί», έλεγα. Και αυτό συμβουλεύω και τους νέους ηθοποιούς:

«Να κοιτάς λίγο πιο πάνω απ' ό,τι είσαι, για να ανεβαίνεις». Δύσκολη συνεργάτιδα δεν θα με έλεγα, απαιτητική είμαι. Αλλά μπαίνω πάντα με θετική ενέργεια στο γύρισμα, δεν έχω ανταγωνισμό, ζήλια και μιζέρια. Μόνο αγάπη. Καμιά φορά στη δουλειά μας υπάρχει μια έκπτωση, ειδικά στις μέρες μας. Ναι, δεν είμαι της έκπτωσης.

Έχουν χαλάσει συνεργασίες και φιλίες εξαιτίας των «όχι» που είπατε;

Θα σου διηγηθώ μια ιστορία. Έχω παίξει πάρα πολύ με τους Ρήγα - Αποστόλου. Καταρχάς στα θεατρικά έργα κατά 95% πάντα με σκέφτονταν και με έπαιρναν για έναν πρωταγωνιστικό ρόλο. Ο ένας από τους κεντρικούς ρόλους λοιπόν, για το Μπαμπά μην Ξαναπεθάνεις Παρασκευή, ήταν γραμμένος για μένα και δεν πήγα.

Προτίμησα να παίξω κάτι άλλο, πιο εναλλακτικό και ενδιαφέρον. Έκανα τότε ένα έργο με τον Άλκη Κούρκουλο. Ήρθε ο Αλέξανδρος στην πρεμιέρα και στο τέλος της παράστασης μου είπε: «Ελένη, καλά έκανες και δεν ήρθες σε μένα». Βέβαια το Μπαμπά μην Ξαναπεθάνεις Παρασκευή σκίζει μέχρι σήμερα. Και εννοείται πως έχασα πάρα πολλά λεφτά λέγοντας «όχι».

Πώς σκέφτεστε το μέλλον;

Η αλήθεια είναι πως δεν θέλω να δουλεύω, αλλά δουλεύω. Τι είναι αυτή η σχιζοφρένεια, δεν ξέρω. Είμαι τόσο τεμπέλα που δεν θέλω ούτε το πόδι μου να κουνήσω, αλλά εκεί συνεχίζω να δουλεύω σαν σκυλί Μπορώ όμως τώρα πια να ζήσω και χωρίς τη δουλειά.  Χόρτασα δεν μου λείπει κάτι. Κυρίως τώρα που μεγάλωσα μου λείπουν άλλα πράγματα, που κάνουν καλά την ψυχή μου. Αν αυτά έχουν και ένα καλλιτεχνικό και οικονομικό όφελος, είναι ευπρόσδεκτα.


Πηγή: Down Town

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου