Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018

Λουιζίδου: Μπορεί να παίξεις τον ρόλο των ονείρων σου σε λάθος συνθήκες και να αποβεί καταστροφικός

Υποδύεται την Εστερ στο αριστουργηματικό έργο του Άρθουρ Μίλερ «Το τίμημα», που ανεβαίνει για δεύτερη χρονιά στο θέατρο «Ιλίσια».

Μια δυναμική γυναίκα, που αγαπά τον σύζυγο της, αλλά προσδοκά μια καλύτερη ζωή και δεν σταματά να πιέζει γι' αυτήν.

«Ο Βίκτορ παίρνει σύνταξη από την Αστυνομία έπειτα από 25 χρόνια. Αν μου έδινε κάποιος τώρα να ξεκινήσω κάτι από την αρχή, δεν ξέρω αν θα είχα τα κότσια να το κάνω. Το ζευγάρι είναι στην ηλικία των 50. Είσαι νέος για να αποσυρθείς και μεγάλος για νέα ξεκινήματα και αυτό είναι κάτι αναγνωρίσιμο σε μένα για την Εστερ. Όμως εκείνη είναι σε ένα οριακό σημείο ψυχικά. Εγώ είμαι πιο ήρεμη, δεν είμαι σε οριακό σημείο, όμως την κατανοώ», δηλώνει η Ρένια Λουιζίδου στο Secret.

Ανάμεσα στο θέατρο και την τηλεόραση δεν θέλει να διαλέξει. «Έγινα ηθοποιός για το θέατρο. Δεν υπήρχε τότε το τηλεοπτικό τοπίο. Το θέατρο είναι "παρουσία του πελάτου" και αυτό δημιουργεί μια μορφή επικοινωνίας που δεν ανταλλάσσεται. Δεν θα ήθελα να διαλέξω, ούτε να είμαι αγνώμων απέναντι στην τηλεόραση, γιατί μου πρόσφερε πολλά, και την αγάπη και την επαφή με τον κόσμο και ένα καλύτερο επίπεδο ζωής και με διευκόλυνε να κάνω κάποιες επιλογές στο θέατρο που δεν θα μπορούσα να κάνω αλλιώς», παραδέχεται και συνεχίζει λέγοντας πως δεν έχει απωθημένα. Ξέρει καλά τι σημαίνει θέατρο.

«Κατάλαβα από νωρίς πως δεν έχει σημασία αν έπαιξες ή δεν έπαιξες έναν ρόλο. Δεν έχω απωθημένα. Μπορεί να παίξεις τον ρόλο των ονείρων σου σε λάθος συνθήκες και να αποβεί καταστροφικός. Το θέατρο είναι "συναντήσεις", είναι ομαδικό άθλημα και μεταξύ άλλων, συναντιέσαι και με τον ρόλο», λέει η ηθοποιός στο Secret

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου