Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018

Μιχάλης Κεφαλογιάννης: «Παλιότερα ήμουν απρόσεκτος, κυρίως με τη διατροφή»

Η ζωή είναι ωραία και μπορεί να γίνει ακόμη καλύτερη, αν φροντίζουμε την υγεία μας, υποστηρίζει ο έμπειρος συντάκτης υγείας, Μιχάλης Κεφαλογιάννης μιλώντας και εξ ιδίας πείρας.

Η νέα εκπομπή του, «Οδηγός καλής ζωής», που ξεκινά να προβάλλεται στον Alpha (17/11 09:00), έχει στόχο να δώσει πρακτικές και αποτελεσματικές λύσεις στα μικρά ή μεγάλα προβλήματα που δεν μας αφήνουν να χάρου με τη ζωή.

-Η εκπομπή είναι ένας οδηγός καλής ζωής;

«Είναι ουσιαστικά ένας οδηγός αυτοβελτίωσης, ο οποίος έχει στόχο να μας βοηθήσει να αλλάξουμε τη ζωή μας προς το καλύτερο. Απλός, έγκυρος, πρακτικός και εύκολος στη χρήση του. Από την πρόληψη έως τα μικρά, καθημερινά πράγματα, που μπορούν να βελτιώσουν τη ζωή μας».

-Με ποιους τομείς Θα ασχοληθείτε;

«Θα ασχοληθούμε με ιατρικά ζητήματα, που απασχολούν τους περισσότερους από εμάς ή κάποιο μέλος της οικογένειας μας, ένα φίλο μας, ένα συνάδελφο. Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος ασθενής, για να μας παρακολουθήσει, καθώς θα δώσουμε μεγάλη έμφαση στο κομμάτι της πρόληψης».

-Η ψυχική υγεία θα έχει θέση στην εκπομπή σας;

«Σε κάθε εκπομπή, θα συζητάμε με ειδικούς -και όποτε κρίνουμε απαραίτητο- καν με ανθρώπους που βίωσαν μια δύσκολη κατάσταση, η οποία δοκίμασε τον ψυχισμό τους. Στόχος μας είναι με τη βοήθεια πάντα του ειδικού, να προτείνουμε πρακτικά βήματα για να αντιμετωπίσει κάποιος όσα τον βασανίζουν και σχετίζονται με την ψυχική του υγεία».

- Ακολουθείτε υγιεινό τρόπο ζωής;

«Παλιότερα ήμουν απρόσεκτος, κυρίως με τη διατροφή. Σήμερα τρώω υγιεινά, εννοείται ότι δεν καπνίζω, γυμνάζομαι -όχι όσο θα ήθελα, αλλά το παλεύω- και έχω δώσει μεγάλο βάρος τα τελευταία χρόνια στη θωράκιση της ψυχικής μου υγείας. Προσπαθώ να έχω ποιοτικό ύπνο, να διαχωρίζω την εργασία από την ξεκούραση και τη διασκέδαση. Έχω βάλει στη ζωή μου νέα ενδιαφέροντα, όπως τα μακρινά ταξίδια -τουλάχιστον μία φορά το χρόνο-, τη φωτογραφία και άλλα πολλά. Δεν υπάρχει πλέον για μένα η δικαιολογία "δεν προλαβαίνω"! Επίσης, έμαθα να μην αναβάλλω πράγματα. Ζω την κάθε μέρα όχι σαν να 'ναι η τελευταία, αλλά η πρώτη στο ταξίδι της ζωής», λέει στον Τηλεθεατή.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου