Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018

Νάντια Κοντογεώργη: «Τα παιδιά στην παράσταση μου παίρνουν το άγχος για κριτική»

Η Νάντια Κοντογεώργη σε συνέντευξή της μίλησε για τη συνεργασία με τα παιδάκια στην παράσταση «Ματίλντα».

Πώς είναι η συνεργασία  σου   με τα παιδιά στην ηλικία των 8-11 χρόνων, με τα οποία συναντιέσαι  στη θεατρική σκηνή και παίζετε μαζί;

Το είχα ξαναζήσει στο έργο «Η μελωδία της ευτυχίας», να συνεργαστώ με παιδιά. Τώρα όμως έχει μεταφερθεί το βάρος της παράστασης στα παιδιά, γιατί αυτά στο συγκεκριμένο έργο είναι οι πρωταγωνιστές. Είναι πολύ περίεργο να βλέπεις τόσο μεγάλο ταλέντο σ' ένα παιδί. Είναι δύσκολα διαχωρίσιμο και για τους γονείς... Δεν ξέρω αν το βλέπουν, αν το ξέρουν, αν το καταλαβαίνουν, πώς πρέπει να το διαχειριστούν. Αν γίνω κι εγώ μάνα, πρώτα ο θεός, δεν ξέρω τι θα γίνει... Αλλά αν βγάλω ένα τόσο χαρισματικό παιδί, δεν ξέρω πώς μπορώ να το διαχειριστώ. Εγώ εκ του ασφαλούς μπορώ να το απολαμβάνω και να γίνομαι καλύτερη ηθοποιός με τα παιδιά. Κάθε φορά που παίζω με τα κορίτσια που υποδύονται τη Ματίλντα, γιατί είναι τρία, με βοηθάνε πολύ.

Τι σου δίνουν, τι παίρνεις από εκείνες;

Αλήθεια στο 100%. Κάθε φορά είναι εκεί, στην παρούσα στιγμή. Αυτό το καταφέρνει με διαλογισμό ή με ευτυχή συγκυριακή στιγμή στο θέατρο ή με το να παίζεις με παιδιά.

Τι σου παίρνουν;

Μου παίρνουν το άγχος για κριτική, για το πώς μπορεί να με κρίνει ο σκηνοθέτης ή ο συνάδελφος, αν είμαι καλή ή όχι, το «ρούφαγε» όλο τα παιδιά. Συσχετίζομαι μαζί τους με την παιδικότητα μου. Τα παιδιά μου δίνουν την ανάγκη για αλήθεια δεν μπορώ να κάνω ψευτιές και τερτίπια σ’ εκείνα, ούτε στη συναναστροφή ούτε στο παίξιμο, θα είναι άλλος κώδικας και θα πεταχτώ έξω.

Πηγή: Λοιπόν

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου