Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018

Νικόλας Στράγγας: Πώς του φαίνεται το γεγονός πως έχει «μεταναστεύσει»;


Όποια και αν είναι η ερώτηση, ο έρωτας είναι πάντα μια πειστική απάντηση. Άλλωστε ο αεικίνητος patissier, Νικόλας Στράγγας, αυτοπροσδιορίζεται συχνά ως σεξουαλικός μετανάστης.


Στη Δανία δεν βρήκε μόνο μια γαστρονομική σκηνή σε πλήρη άνθηση, τα χρόνια όπου η nordic cuisine κατακτούσε τον κόσμο. Η σύζυγος του Λοτέ, με την οποία έχει αποκτήσει δύο παιδιά, ήταν ακριβώς όπως ο ίδιος φανταζόταν την ιδανική γυναίκα: ξανθιά με γαλαζοπρασινογκρΐ μάτια. Αυτή είναι και η πιο αυστηρή κριτής των δημιουργιών του, αφού, όπως ο ίδιος λέει, σπανίως τρώει γλυκά.

Άρα πρέπει να επινοεί τρόπους για να τη δελεάζει.

Στην Κοπεγχάγη ο Νικόλας Στράγγας κατάφερε να δημιουργήσει τη δική του μπουτίκ επιδορπίων, να γίνει ξακουστός για τα macarons του που έφτασαν να προηγούνται της φήμης του, αλλά και να αναγνωριστεί για τη δουλειά του.

Το 2011 απέσπασε το βραβείο για το Γλυκό της Χρονιάς, ενώ το 2012 τιμήθηκε από τη Γαστρονομική Ακαδημία της Δανίας. Πώς είναι για εκείνον το ισοζύγιο του κέρδους από τη μετανάστευση και της νοσταλγίας που κάθε ξενιτεμένος εύλογα νιώθει;

«Κέρδισα πολλά. Ή, καλύτερα, δούλεψα σκληρά για να τα αποκτήσω! Το κυριότερο είναι νομίζω η διαφορετική οπτική για τη ζαχαροπλαστική, ο διαφορετικός τρόπος σκέψης. Νοσταλγώ πάντα την οικογένεια μου, τον ήλιο, τον τρόπο ζωής στην Ελλάδα», απαντά στο περιοδικό Gala.

πηγή 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου