Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018

Πένες με σάλτσα παρμεζάνας και μανιτάρια

Υλικά

1 πακέτο πένες

500 γρ. μανιτάρια μικρά

2 κουταλιές ελαιόλαδο

4 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό

Αλάτι

Για τη σάλτσα

3 κουταλιές ελαιόλαδο

1 κεσεδάκι γιαούρτι

½ φλιτζάνι γάλα

1 κουταλιά κορν φλάουρ

100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση

Βράζετε τις πένες.

Τις στραγγίζετε τα και τις αφήνετε για λίγο στην άκρη.

Σε ένα τηγάνι σοτάρετε με το ελαιόλαδο τα μανιτάρια.

Τα αφήνετε μέχρι να ροδίσουν σε φωτιά μέτρια προς δυνατή και στη συνέχεια ρίχνετε τις πένες.

 Ζεσταίνετε σε πολύ χαμηλή φωτιά το γάλα με το κορν φλάουρ και το γιαούρτι ανακατεύοντας συνεχώς.

Προσθέτετε το ελαιόλαδο και την παρμεζάνα να λιώσει. Μόλις το μείγμα ομογενοποιηθεί το ρίχνετε στις πένες.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου