Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018

Σάκης Ρουβάς: «Ο στόχος της Ομάδας Προσφοράς είναι τα παιδιά»

Ο Σάκης Ρουβάς ως το κεντρικό πρόσωπο της Ομάδας Προσφοράς του ΟΠΑΠ εξηγεί πως ο καθένας μας μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση δυο νοσοκομείων για παιδιά.  

Πριν από λίγες ημέρες κυκλοφόρησε το σποτ της Ομάδας Προσφοράς του ΟΠΑΠ, με τον Σάκη  Ρουβά σε πρωταγωνιστικό ρόλο στην επικοινωνία της πρωτοβουλίας που έχει σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για την ανακαίνιση των παιδιατρικών νοσοκομείων «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού».

Τι τον έκανε να πει «ναι, πάμε» σε αυτή την πρόκληση;

«Κοίταξε, πρώτα απ' όλα ο στόχος της Ομάδας Προσφοράς είναι τα παιδιά. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του ΟΠΑΠ, ο οποίος εδώ και πέντε χρόνια έχει στην κυριολεξία υιοθετήσει τα δύο μεγαλύτερα παιδιατρικά νοσοκομεία της χώρας. Η εταιρεία έχει ανακαινίσει το 50% και προχωρά με τον ίδιο ενθουσιασμό και δυναμική το πολύ σπουδαίο αυτό έργο.

Όπως καταλαβαίνεις, έχει ιδιαίτερη αξία, όχι μόνο γιατί αναβαθμίζονται οι υποδομές και οι εγκαταστάσεις των δύο νοσοκομείων, αλλά και γιατί δημιουργείται ευχάριστο περιβάλλον νοσηλείας για τα παιδιά και τους γονείς τους. Όλες οι πρόσφατες έρευνες υπογραμμίζουν πόσο σημαντική είναι η θετική διάθεση στο κομμάτι της αποθεραπείας, περιλαμβανόμενων και των πολύ σοβαρών ασθενειών.

 Ακόμα κι αν είσαι σωματικά ταλαιπωρημένος από μια αρρώστια, ένα ωραίο περιβάλλον αναπτερώνει την ψυχολογία σου» εξήγησε στο people και συνέχισε για τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να βοηθήσει κάποιος μέσω της εφαρμογής: «Είναι παιχνίδια που μπορεί να τα παίξει ο καθένας κι έχουν πολλή πλάκα.

 Παίζοντας στην Ομάδα Προσφοράς, δεν έχεις μόνο την ικανοποίηση του παιχνιδιού, αλλά, γνωρίζοντας τον καλό σκοπό, έχεις την αίσθηση ότι επιλέγεις κι ένα έργο, βοηθάς κι εσύ σε κάτι σημαντικό. Άρα το κάνεις με πολύ μεγαλύτερη χαρά και αποενοχοποιείσαι που παίρνεις χρόνο από άλλες υποχρεώσεις της καθημερινότητάς για να παίξεις ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι. Οι πόντοι που συγκεντρώνεις αντιστοιχούν σε ένα εικονικό ποσό, το οποίο μετατρέπεται  από τον ΟΠΑΠ σε χρήματα για την ανακαίνιση των δυο νοσοκομείων.

 Αρκεί, να σκεφτεί κανείς πως αυτό το σύνολο των δράσεων πέρσι συγκεντρώθηκαν πάνω από 3.500.000 ευρώ εικονικής προσφοράς, τα οποία ο ΟΠΑΠ μετέτρεψε αυτόματα σε οικονομική ενίσχυση. Ο καθένας μπορεί να κάνει τη δική του ομάδα για να παίξει ή αν μπει στην ομάδα κάποιου άλλου, αλλά για τα παιδιά είμαστε όλοι στην ίδια ομάδα»

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου