Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018

Σάρον Τέιτ: 56.000 δολάρια για το νυφικό της τραγικής ντίβας που σφαγίασε ο Μάνσον (φωτο & βιντεο)

Ήταν μια πολλά υποσχόμενη ηθοποιός που ενσάρκωσε το πνεύμα των swinging 60s. 

Έγινε η τραγική φιγούρα του Χόλιγουντ όταν, ενώ ήταν έγκυος και σύζυγος του σκηνοθέτη Ρομάν Πολάνσκι, σφαγιάστηκε από την αγέλη που ακολουθούσε τον serial killer Τσαρλς Μάνσον. Τώρα η τραγική ιστορία έρχεται ξανά στην επικαιρότητα μετά τη δημοπρασία της περιουσίας της αδικοχαμένης Σάρον Τέιτ.

Το ιβουάρ μεταξωτό μουαρέ μίνι νυφικό που φορούσε η ηθοποιός Σάρον Τέιτ στον γάμο της στο Λονδίνο με τον σκηνοθέτη Ρόμαν Πολάνσκι πωλήθηκε 56.250 δολάρια σε δημοπρασία.

Η Αμερικανίδα ηθοποιός των Swinging Sixties, η οποία γνώρισε επιτυχία με την κλασική καλτ ταινία "Valley of the Dolls" του 1967, παντρεύτηκε τον Πολάνσκι στο ληξιαρχείο του Τσέλσι στις 20 Ιανουαρίου του 1968.

Στο πάρτι που ακολούθησε στο "The Playboy Club" παρευρέθηκαν πολλοί κινηματογραφικοί αστέρες, ο Μάικλ Κέιν, η Κάντις Μπέργκεν, η Τζόαν Κόλινς και η Τζούλιετ Μιλς.

Αλλά η συζυγική ευδαιμονία έληξε τραγικά 18 μήνες αργότερα.

Η 26χρονη Σάρον Τέιτ, που περίμενε το πρώτο της παιδί, δολοφονήθηκε μαζί με τέσσερις φίλους της στο Μπέβερλι Χιλς, στο σπίτι, στο οποίο νοίκιαζαν με τον σύζυγό της, σκηνοθέτη Ρόμαν Πολάνσκι από τους οπαδούς της σέκτας του Τσάρλς Μάνσον στις 9 Αυγούστου του 1969.

Το νυφικό της πωλήθηκε από τον οίκο δημοπρασιών Julien's Auctions μαζί με άλλα αναμνηστικά που ανήκουν στη συλλογή του Ιδρύματος Σάρον Τέιτ.

Το επόμενο καλοκαίρι συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον θάνατο της ηθοποιού και η δημοπρασία εντάσσεται σε ένα αυξανόμενο κύμα ενδιαφέροντος για την ιστορία της.

"Το νυφικό της ήταν ένα από τα αντικείμενα που συγκέντρωσαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον κατά τη διάρκεια αυτής της δημοπρασίας" δήλωσε στο CNN ο Ντάρεν Τζουλέν, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του οίκου δημοπρασιών.

Η τραγική ιστορία της Τέιτ



Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1960, έπαιξε μικρούς τηλεοπτικούς ρόλους προτού εμφανιστεί σε ταινίες ενώ εμφανιζόταν τακτικά σε περιοδικά μόδας ως μοντέλο ή κορίτσι του εξωφύλλου.


Αφού έλαβε θετικές κριτικές για τις κωμικές και δραματικές ερμηνείες της, η Τέιτ χαιρετίστηκε ως μία από τις πιο ελπιδοφόρες νεοφερμένες του Χόλιγουντ.

Έκανε το κινηματογραφικό της ντεμπούτο το 1966 με την αποκρυφιστικού θέματος ταινία Τα 13 Μάτια Του Σατανά (Eye of the Devil).


Η πιο γνωστή ερμηνεία της ήταν ως Τζένιφερ Νορθ στην καλτ ταινία Η Κοιλάδα Με Τις Κούκλες (Valley of the Dolls, 1967), κερδίζοντας μία υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα. Η τελευταία ολοκληρωμένη ταινία της Τέιτ, Δώδεκα Συν Ένα (12+1), προβλήθηκε το 1969 μετά το θάνατό της.

Στις 20 Ιανουαρίου 1968, η Τέιτ παντρεύτηκε τον Ρόμαν Πολάνσκι, σκηνοθέτη και συμπρωταγωνιστή της στην ταινία Η Νύχτα Των Βρυκολάκων (Dance of the Vampires, 1967).


Στις 9 Αυγούστου του 1969, η Τέιτ και τέσσερις άλλοι δολοφονήθηκαν από μέλη της οικογένειας Μάνσον στο σπίτι που μοιραζόταν με τον Πολάνσκι.

Τη στιγμή του θανάτου της, ήταν οκτώμιση μηνών έγκυος στον γιο του ζεύγους.



πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου