Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018

Θλίψη: «Έφυγε» από τη ζωή η πρώτη «μεταπολεμική» Σταρ Ελλάς

Θλίψη για τον κόσμο της ομορφιάς αφού έφυγε από τη ζωή η Σταρ Ελλάς 1952, μία από τις ομορφότερες γυναίκες της χώρας μας που μέχρι και τα βαθιά γεράματά της παρέμενε υπέροχη και μοναδική.

Ο λόγος για την Κρητικιά καλλονή Νταίζη Μαυράκη η οποία είχε κερδίσει τα πρώτα καλλιστεία της χώρας μας μεταπολεμικά και γι' αυτό μπήκε στο Πάνθεον στον κόσμο της ομορφιάς.

Σύμφωνα με το zarpanews, η Νταίζη Μαυράκη έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών και το τελευταίο αντίο, θα το πουν γνωστοί, φίλοι και συγγενείς στο Πρώτο Νεκροταφείο Αθηνών το προσεχές Σάββατο στις 11 το πρωί.

Η Νταίζη Μαυράκη έλαβε μέρος στα Εθνικά Καλλιστεία το 1952, σε μία λαμπερή βραδιά όπου παρουσιαστές ήταν η Μέλινα Μερκούρη και ο Μίμης Φωτόπουλος ενώ παρόντες ήταν ο Παπάγος, ο Σοφοκλής Βενιζέλος και άλλοι πολιτικοί.

Η Νταίζη με το ψευδώνυμο Ακρωτήρι, κατάφερε να κερδίσει τον πρώτο τίτλο και μάλιστα έφυγε για Αμερική προκειμένου να διεκδικήσει τον διεθνή τίτλο της ομορφότερης γυναίκας στην Υφήλιο. Πράγματι πήγε πολύ καλά στον διεθνή διαγωνισμό, κατακτώντας την τρίτη καλύτερη θέση. Μάλιστα, μόλις σε ηλικία 17 ετών, ο κινηματογραφικός κολοσσός Universal την "έκλεισε" με αποκλειστικό συμβόλαιο για μία λαμπερή καριέρα στον κόσμο του σινεμά. Μόνο που η Νταίζη δεν άντεξε, και λίγο καιρό μετά επέστρεψε στην Ελλάδα καθώς δεν μπορούσε να ζήσει μακριά από τα αγαπημένα της πρόσωπα.

Στα χρόνια που ακολούθησαν, μοίραζε τη ζωή της ανάμεσα στην Αθήνα αλλά και την μεγάλη της αγάπη την Κρήτη και συγκεκριμένα το Μαράθι όπου ήθελε να ζήσει τα τελευταία χρόνια της ζωής της ενώ τα καλοκαίρια της, ήταν ασυζητητί με αέρα από την πατρίδα της αφού εκεί έκανε πάντα διακοπές.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου