Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018

Βασίλης Χαραλαμπόπουλος: «Είναι σαν μικρόβιο ο έρωτας, σαν ιός. Δεν μπορείς να κάνεις τίποτα...»

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος ο οποίος δηλώνει ερωτευμένος με τη σύζυγό του Λίνα Πρίντζου, μιλάει για τον έρωτα αλλά και για τα όνειρά του... 


Η λέξη «έρωτας» τι σας φέρνει στο μυαλό;

Είναι η κινητήριος δύναμη όλων μας, για να μπορούμε να ζούμε, να τρέχουμε, να αρρωσταίνουμε, να κάνουμε οποιαδήποτε τρέλα μάς έρχεται στο μυαλό. Είναι σαν μικρόβιο ο έρωτας, σαν ιός. Δεν μπορείς να κάνεις τίποτα, θα περάσει κάποια στιγμή, αλλά μέχρι τότε εσύ θα περάσεις τα πάνδεινα!

Μέσα από τους ρόλους, προτιμάτε να ταξιδεύετε στο χθες ή να μένετε στο σήμερα;

Ζούμε σε περίεργη εποχή. Ο καθένας μας περνάει μια μικρή ή μεγάλη κατάθλιψη. Πολλά ερωτήματα... Και το χειρότερο που μας συνέβη είναι αυτός ο μικρός, μόνιμος φόβος ότι οποιαδήποτε στιγμή μπορεί να μας συμβεί κάτι. Ολα αυτά με κάνουν να θέλω να ταξιδεύω αρκετά πίσω στον χρόνο, μέσα από τους ρόλους μου. Επιπλέον, τρελαίνομαι να φοράω ρούχα εποχής! Αποζητώ το παραμύθι, γιατί στη ζωή μας αρχίζει να εκλείπει. Στο θέατρο ψάχνω το παραμύθι της ζωής μέσα από το παρελθόν.

Ο χρόνος πώς επιδρά επάνω σας;

Το μόνο που κάνει ο χρόνος είναι να τρέχει! Εκείνο που μπορούμε να κάνουμε εμείς είναι να μην τρέχουμε για να τον προλάβουμε. Πρέπει να τον γεμίζουμε με τέτοια δόση ζωής και δημιουργίας, ώστε να μη γυρίσουμε κάποτε να πούμε ότι δεν κάναμε αυτά που θέλαμε. Και να είμαστε περήφανοι για όσα κάναμε πράγματι.

Αν παίρνατε συνέντευξη, από ποιον θα ήταν; 

Μάλλον από κάποιον πλούσιο, για να τον ρωτήσω πώς σκέφτεται. Πιστεύω ότι οι πολύ πλούσιοι άνθρωποι, που έχουν λύσει όχι μόνο το δικό τους πρόβλημα αλλά και αυτό των απογόνων τους, θα ήθελαν ίσως μια καθοδήγηση για το πώς μπορούν να βοηθήσουν και τον άλλο κόσμο!

 Καμιά φορά, πίνοντας τον καφέ μου το πρωί, ανοίγω την τηλεόραση για να δω αν έχει γίνει κάτι είναι η αγωνία που σας έλεγα πριν. Και βλέπω ανθρώπους να μιλάνε με τις ώρες για το αν θα κατέβει ή αν θα ανέβει μια σύνταξη. Με θλίβει αυτό, δεν θα έπρεπε να υπάρχουν τέτοιου είδους προβλήματα. Δεν ξέρω αν γίνομαι κατανοητός...

Κάποτε μας απασχολούσε η βελτίωση της Παιδείας. Τώρα δεν υπάρχει Παιδεία. Κι όμως, είναι η βάση για να δημιουργήσουν τα παιδιά μας ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα. Οταν χάνεται η Παιδεία μπαίνουμε σε μια αντίστροφη μέτρηση και φτιάχνεται μια μάζα που μπορεί να καθοδηγηθεί. Θα ήθελα να γίνει κάτι που θα αφορά όχι απλώς τα 5 επιπλέον ευρώ ενός μισθού, αλλά το πραγματικό καλό των ανθρώπων.

Τα σχέδιά σας;

Ονειρα, όνειρα πολλά, τα οποία προσπαθώ να πραγματοποιήσω. Κοντεύω να γίνω γραφικός με αυτό το θέμα, κυνηγάω καιρό να κάνω ταινία ένα σενάριο που έχω γράψει. Ομως, είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα. Επιπλέον, ο κινηματογράφος απαιτεί ολοκληρωτικό δόσιμο και εμένα το θέατρο μου κλέβει πολύ χρόνο. Πού θα πάει, όμως... Θα το παλέψω!

Πηγή: Realnews

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου