Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018

Υρώ Λούπη: «Αυτούς που αγαπώ τους προστατεύω σαν... νοσοκόμα»

Η Υρώ Λούπη πρωταγωνιστεί στη επιτυχημένη σειρά του Alpha «Έλα στη θέση μου».

Η ηθοποιός σε συνέντευξή της μίλησε για τον ρόλο της Φλωρέττας και για τη συνεργασία με τον Αντώνη Καφετζόπουλο, ο οποίος υποδύεται τον σύντροφό της, Ανδρέα Σοφοκλέους.

«Η πρόταση μου έγινε από τον σκηνοθέτη της σειράς Γιάννη Βασιλειάδη, με τον οποίο έχουμε συνεργαστεί στο παρελθόν στις παραγωγές “Βέρα στο δεξί”, “Για την καρδιά ενός αγγέλου” και “Ορκος σιωπής”. Η εκτίμηση που τρέφω γι’ αυτόν είναι πολύ μεγάλη» αναφέρει η Υρώ Λούπη στην «Espresso» για τη νέα τηλεοπτική συνεργασία της.

«Τη σειρά την έβλεπα έτσι και αλλιώς, πρώτον, γιατί μου άρεσε η πλοκή της και, δεύτερον, γιατί παίζουν σ’ αυτήν αγαπημένοι μου συνάδελφοι, με τους οποίους έχω δουλέψει, όπως ο Μιχάλης Μαρίνος και ο Μάνος Ιωάννου. Δεν θα σας κρύψω ότι και μόνο από τον τίτλο του σίριαλ είχα μπει σε έναν δημιουργικό προβληματισμό. Θεωρώ ότι πρέπει όλοι μας να μπαίνουμε στη θέση του άλλου. Ετσι γινόμαστε πιο αντικειμενικοί και μειώνεται ο εγωισμός μας. Ελέγχουμε με άλλον τρόπο τις πράξεις μας και τις αντιδράσεις μας» συμπληρώνει.

Σε ό,τι αφορά την ηρωίδα της, τη Φλωρέττα, η ηθοποιός σημειώνει πως της είναι οικεία ως πρόσωπο κι αυτό γιατί φροντίζει και βοηθά τον αγαπημένο της ώστε να κάνει τα όνειρά του πραγματικότητα και να δικαιωθεί. «Αυτό είναι το κοινό μας στοιχείο. Οτι αυτούς που αγαπώ τους προστατεύω σαν... νοσοκόμα. Τους συμβουλεύω, τους περιθάλπω. Πιστεύω ότι, αν αυτό που κάνει η Φλωρέττα με τον αγαπημένο της το κάναμε κι εμείς και στο ευρύτερο περιβάλλον μας, θα είχαμε μια άλλη κοινωνία» εξηγεί το σκεπτικό της η Υρώ Λούπη και κατόπιν περνά στη συνεργασία της με τον Αντώνη Καφετζόπουλο.

«Είναι πρώτη φορά που συνεργάζομαι μαζί του και έχω να πω ότι, πέρα από ταλαντούχος, είναι ένας ευφυέστατος άνθρωπος και μάλιστα με πολύ χιούμορ. Ο Αντώνης θέλει να σε κάνει να γελάσεις, να περάσεις καλά» αναφέρει.

Οσο για την εκ νέου άνθηση της ελληνικής μυθοπλασίας, η Υρώ Λούπη τονίζει: «Δεν μπορεί ένα βρετανικό σίριαλ ή ένα τουρκικό να πιάσει τα προβλήματα και τον παλμό της ελληνικής κοινωνίας και να τα μεταφέρει στη μικρή οθόνη. Το ότι ο Alpha επενδύει και σε κωμικές σειρές είναι ακόμη πιο σημαντικό, γιατί ο Ελληνας έχει ανάγκη να ευφράνει την ψυχή του όλα αυτά τα χρόνια της οικονομικής κρίσης. Δεν έχετε παρατηρήσει ότι ο Ελληνας είναι πλέον σκυθρωπός και δεν χαμογελά; Εχουμε υποχρέωση να τον ψυχαγωγήσουμε. Μου αρέσει πολύ που η σειρά δείχνει μια δεμένη οικογένεια που αγωνίζεται να σώσει την εταιρία της από τα χέρια των ξένων».

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου