Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018

Κατερίνα Γκαγκάκη: Αυτά ήταν τα πιο ευτυχισμένα Χριστούγεννα της ζωής της!

Η Κατερίνα Γκαγκάκη , μίλησε σε γνωστό περιοδικό και δεν δίστασε να αποκαλύψει ποια ήταν τα καλύτερα Χριστούγεννα της ζωής της!


«Ήταν τα πρώτα Χριστούγεννα της ζωής μου που θυμάμαι ξεκάθαρα όλες τις λεπτομέρειες. Ήμουν στη Μυτιλήνη, παιδάκι ακόμα, δεν είχα πάει ούτε στο σχολείο. Ήμουν αποφασισμένη να εξιχνιάσω το μεγάλο μυστήριο που τύλιγε το πρόσωπο του Άη Βασίλη. Ένιωθα πλέον αρκετά μεγάλη και ήθελα να πάρω την κατάσταση στα χέρια μου. Θα τον έπιανα στα πράσα την ώρα που θα εμφανιζόταν.

Έχουμε ένα έθιμο στη Μυτιλήνη, πριν πέσουμε για ύπνο την παραμονή των Χριστουγέννων, να αφήνουμε ένα πιάτο μελομακάρονα και ένα ποτήρι γάλα στο πρώτο σκαλί μπροστά από την εξώπορτα του σπιτιού για τον Άγιο Βασίλη.

Μόλις ξάπλωσαν οι δικοί μου, σηκώθηκα στις μύτες των ποδιών, πήρα τα μελομακάρονα και το γάλα και χώθηκα κάτω από το μεγάλο τραπέζι του σπιτιού.

Το σχέδιό μου ήταν καλά μελετημένο. Βρισκόμουν σε προνομιακή θέση, γιατί ήμουν καλά κρυμμένη και παράλληλα από αυτό το σημείο μπορούσα να ελέγχω όλο το χώρο, χωρίς να μου ξεφεύγει η παραμικρή κίνηση. Έτσι, αν ο Άγιος Βασίλης ήθελε τα μελομακάρονα και το γάλα του, θα αναγκαζόταν να εμφανιστεί αργά ή γρήγορα.

Δεν υπήρχε περίπτωση να μου ξεφύγει. Το επόμενο πρωί οι γονείς μου με βρήκαν κάτω από το τραπέζι να κοιμάμαι πάνω στα μελομακάρονα, ενώ το χαλί κολυμπούσε στα σιρόπια και στο γάλα», είπε χαρακτηριστικά η ίδια στο περιοδικό Λοιπόν!

πηγή 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου