Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018

Μπάρες βρώμης με κράνμπερις και ξηρούς καρπούς

Υλικά

400 γρ κουβερτούρα

3 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη

3 κουταλιές της σούπας μέλι

200 γρ δημητριακά ολικής άλεσης

7-8 κουταλιές της σούπας νιφάδες βρώμης

120 γρ κράνμπερις

1 φλιτζάνι μακαντέμια και φουντούκια χονδροαλεσμένα

Εκτέλεση

Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με τη μαργαρίνη σε μπεν-μαρί και προσθέτουμε το μέλι για να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα.

Μέσα σε αυτό ρίχνουμε τα δημητριακά, τη βρώμη, τα κράνμπερις και το μίγμα μακαντέμια-φουντούκια και ανακατεύουμε καλά.

Σε ένα ταψί κατά προτίμηση ορθογώνιο, στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και ρίχνουμε το μίγμα μας φροντίζοντας να έχει παντού το ίδιο πάχος.

Παγώνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.

Στη συνέχεια το βγάζουμε από το ταψί σαν ένα μεγάλο κομμάτι, το βάζουμε σε πάγκο κοπής και κόβουμε ορθογώνια κομμάτια (στο μέγεθος που επιθυμούμε).

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου