Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2018

Σοκάρει με την περιγραφή η Μ. Κουρεντή: «Έπεσα θύμα έντονης σεξουαλικής παρενόχλησης όταν ήμουν 19»


Με νέα, ξανθιά πλέον κόμη, η Μυριέλλα Κουρεντή μιλά για τον ρόλο της στην παράσταση «Χαμάμ Γυναικών», που ανεβαίνει στο θέατρο «Ακάδημος».

Η ηθοποιός μιλάει για τις δύσκολες στιγμές που πέρασε όταν έπεσε θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης...

«Είχα διαβάσει το έργο στα αγγλικά και μου άρεσε. Μου τηλεφώνησε ο παραγωγός μας, Βασίλης Γκουρούσης, με τον οποίο γνωριζόμαστε από το “Just the two of us”, στο οποίο συμμετείχα μαζί με τη σύζυγό του Τέτα Καμπουρέλη, η οποία παίζει μαζί μου στο “Χαμάμ”. Τον ρώτησα ποιος θα κάνει τη σκηνοθεσία και μου είπε η Βάσια Παναγοπούλου, την οποία εκτιμώ πολύ. Η Βάσια ήθελε να διαβάσω το έργο και να της πω ποιος ρόλος με ενδιαφέρει.

Tης είπα ότι με συγκινεί ο ρόλος της Αυγής, μου χαμογέλασε και μου είπε ότι γι’ αυτόν τον ρόλο με προόριζε. Αυτή η κοπέλα παλεύει με ένα μεγάλο ψυχολογικό τραύμα που της είχε αφήσει η σεξουαλική παρενόχληση που δέχθηκε μικρή, με αποτέλεσμα να κλειδωθεί ψυχολογικά. Στα 28 της έχει έναν χαρακτήρα 14χρονου κοριτσιού που δεν έχει ανακαλύψει τη σεξουαλικότητά τoυ, υπό την πίεση μιας ψυχωτικά αυστηρής μητέρας.

Το πιο συγκινητικό είναι πως αυτή η κοπέλα βγαίνει μια φορά την εβδομάδα από το σπίτι της για να πάει στο δημοτικό χαμάμ, που είναι και η μοναδική της κοινωνικοποίηση». Σε μια εκ βαθέων εξομολόγηση, η ηθοποιός με τα εντυπωσιακά μάτια αποκαλύπτει ότι έχει δεχθεί η ίδια παρενόχληση: «Μου έχει συμβεί αρκετές φορές. Μια πολύ έντονη όταν ήμουν μικρή και δεν ήξερα πώς να το διαχειριστώ. Εγινε κατά τη διάρκεια υποτιθέμενης οντισιόν για δουλειά.

 Ημουν 19 τότε, στο δεύτερο έτος στη σχολή, και όταν έφυγα από εκεί μου πήρε πολύ καιρό να το συζητήσω και να συνειδητοποιήσω ότι δεν έφερα κάποια ευθύνη, ότι δεν προκάλεσα. Αρχικά δεν είχα καταλάβει ότι είχα υποστεί σεξουαλική παρενόχληση. Ημουν σε άρνηση. Δεν μπορούσα να κοιμηθώ τα επόμενα βράδια. Οταν το συζήτησα πολύ αργότερα με τον γνωσιοθεραπευτή μου, συνειδητοποίησα πως ουσιαστικά δεν είχα κάνει τίποτα.

Μετά έμαθα πως ο συγκεκριμένος το έκανε κατά κόρον και του είχαν κάνει αναφορά στην Αστυνομία πολλές κοπέλες. Συνέβη αρκετές φορές και αργότερα, αλλά το αντιμετώπισα εντελώς διαφορετικά. Πλέον είμαι πολύ επιθετική, γιατί πιστεύω ότι το κακό δεν πρέπει να το αντιμετωπίζουμε με καλοσύνη».


πηγή 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου