Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2019

5 στόχοι για τη νέα χρονιά που θα σε βοηθήσουν να ανανεώσεις τη σχέση σου

Για πολλούς, κάθε καινούργιο έτος φέρνει μαζί και πολλές επιθυμίες που θέλουν να γίνουν πραγματικότητα. 

Συχνά όμως, πέφτουμε στην παγίδα να φτιάχνουμε σενάρια και λίστες με όλα όσα θέλουμε και να απογειώνουμε τις προσδοκίες μας. Χρειάζεται λοιπόν να είμαστε ρεαλιστές και μην υπερεκτιμούμε τις δυνατότητές μας.

Παρακάτω υπάρχουν οι πιο συχνοί στόχοι που βάζουμε κάθε χρονιά για την σχέση μας. Ας δούμε τώρα, πως θα αποφύγουμε και τις παγίδες που τελικά παραμονεύουν.

 Λιγότεροι καυγάδες – κανείς δεν θέλει τις καθημερινές τριβές και εντάσεις με τον σύντροφό του. Πόσο ρεαλιστικό όμως είναι το να μην μαλώνετε καθόλου; Μην περιμένεις να είναι μια  χρονιά γεμάτη συμφωνίες και ηρεμία. Δες πίσω από τον καυγά σας και προσπάθησε να εντοπίσεις τον πραγματικό λόγο που σας προκαλεί την διαφωνία. Με αυτό τον τρόπο, θα καταφέρεις να καταλάβεις τι θέλει εκείνος από εσένα αλλά και εσύ από εκείνον και αυτό θα λειτουργήσει προληπτικά για τον επόμενο καυγά σας. Με άλλα λόγια, ψυχολόγησε αυτά τα μικρά πράγματα που μπορεί να τον ενοχλούν, ώστε την επόμενη φορά να δοκιμάσεις μία διαφορετική συμπεριφορά/προσέγγιση.

 Προσωπικός χρόνος – όσο και αν θέλεις να περνάτε πολύ χρόνο μαζί, ο προσωπικός χρόνος του κάθε ανθρώπου είναι πολύτιμος. Αντί λοιπόν να παραπονιέσαι κάθε φορά που θέλει να δει τους φίλους του, να δει την αγαπημένη του ομάδα ή να περάσει λίγο χρόνο στο laptop του και να του γκρινιάζεις στον βωμό του στόχου σας για περισσότερο κοινό χρόνο, στρέψε την κατάσταση υπέρ σου. Κάνε μία βόλτα με τις φίλες σου, δες τα επεισόδια από την αγαπημένη σου σειρά που όλο δεν προλαβαίνεις ή περιποιήσου τον εαυτό σου με τα καινούργια προϊόντα που έχεις αγοράσει εδώ και τόσο καιρό. Δεν χρειάζονται ούτε τύψεις ούτε και θυμός όταν και οι δυο σας θα έχετε τον προσωπικό σας χρόνο. Σκέψου εξάλλου πως είναι απαραίτητο να λείπει λίγο ο ένας από τον άλλο.

 Ανανεωμένο σ*ξ – κάθε σεξουαλική σας επαφή θέλεις να είναι καλύτερη από την προηγούμενη. Τόσο οι βραδιές που είναι αφιερωμένες στο σ*ξ, όσο και το σ*ξ που γίνεται βιαστικά λίγο πριν πάτε στην δουλειά. Βρείτε σαν ευκαιρία την αλλαγή της χρονιάς, ώστε να μοιραστείτε μεταξύ σας τις φαντασιώσεις σας. Πες του αυτά που θα ήθελες να κάνετε για να γίνει ακόμη καλύτερο το σ*ξ σας. Διαφορετικές στάσεις, νέα εσώρουχα, σ*ξ εκτός κρεβατοκάμαρας και χρήση ερωτικών παιχνιδιών μπορούν να δώσουν έναν αέρα ανανέωσης. Έτσι, καθώς κάθε φορά θα είναι σαν καινούργια εμπειρία, αυτό θα αυξάνει την όρεξή σας για να αλλάξει η ποιότητα αλλά και η συχνότητα των επαφών σας.

Κοινές δραστηριότητες – όσο καιρό είστε μαζί, θα έχεις εντοπίσει κάποια κοινή σας επιθυμία σχετικά με κάποιο άθλημα ή κάποιο χόμπι. Δες αυτό το έτος ως ενα κίνητρο να ξεκινήσετε να τρέχετε μαζί κάποιες ημέρες την εβδομάδα ή να καθιερώσετε ένα βράδυ την εβδομαδα για να μαγειρεύετε και να βλέπετε ταινίες. Έχοντας ως κριτήριο την κοινή σας απόλαυση, μπορείς να περάσεις χρόνο με τον σύντροφό σου ποιοτικό αλλά και ποσοτικό. Στις περιπτώσεις που περνάνε μέρες χωρίς να καταφέρετε να κάνετε κάτι από όσα έχετε σχεδιάσει λόγω άλλων υποχρεώσεων, μην στεναχωριέσαι αλλά και μην νευριάζεις. Με την πρώτη ευκαιρία, κανονίστε για παράδειγμα μία βραδιά στο θέατρο.

Άφησε τα προβλήματα της δουλειάς στο γραφείο – αν η δουλειά σας μπορεί να έχει γίνει πλέον περισσότερο αγχωτική και να σας τρώει πιο πολύ χρόνο, δε χρειάζεται να μεταφέρετε όλη σας την ταλαιπωρία και στη σχέση σας. Είναι απόλυτα φυσιολογικό να έχετε την ανάγκη, τόσο εκείνος όσο και εσύ, να μοιραστείτε τι έγινε σήμερα στη δουλειά και αυτό δεν χρειάζεται να σταματήσει. Αυτό που μπορεί να γίνει πρόβλημα είναι όταν οι συζητήσεις γυρίζουν μόνο γύρω από την δουλειά σας. Ζύγισε λοιπόν τι είναι πραγματικά ανάγκη για σένα να μοιραστείς μαζί του και έτσι θα ακολουθήσει και εκείνος το δικό σου παράδειγμα.

Αυτή η χρονιά θα μπορούσε να είναι η αφετηρία για καλύτερη συναισθηματική και σεξουαλική επικοινωνία ανάμεσά σας. Να είσαι λοιπόν ειλικρινής και άμεση σχετικά με όσα θέλεις να κάνεις για να γίνει η σχέση ακόμη καλύτερη, αλλά και να ακούσεις και τις δικές του επιθυμίες. Με τον τρόπο αυτό, θα καταφέρετε να κάνετε το νέο έτος ουσιαστικό και ποιοτικό και για τους δυο σας.

Πηγή http://enpsycho.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου