Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019

Δημήτρης Λιγνάδης: «Δεν οχυρώνομαι πίσω από μία αυθεντία»

Πώς είναι ως συνεργάτης ο Δημήτρης Λιγνάδης;

Με τους ηθοποιούς του, κάθε φορά που σκηνοθετεί, έχει την ίδια καλή αίσθηση του χιούμορ στις πρόβες ή τους βγάζει λίγο την πίστη;

«Ναι, όπως έχω βγάλει την πίστη και στον εαυτό μου το βράδυ που έχει προηγηθεί, όταν πετάγομαι από το κρεβάτι και λέω «Πώς το έκανες έτσι, ρε μαλ@κα;». Όμως έχω μεγάλη πίστη στους ηθοποιούς μου και πρέπει να σου πω εδώ ότι πολλές φορές τους λέω «Παιδιά, στέρεψα, δεν έχω να σας προτείνω κάτι, μέχρι εδώ φτάνω σήμερα, πείτε μου εσείς κάποια ιδέα, που σίγουρα θα είναι καλύτερη». Και την ακούω πάντα. Δεν οχυρώνομαι πίσω από μία αυθεντία. Γιατί δεν είμαι ηλίθιος. Ματαιόδοξος είμαι, εγωκεντρικός είμαι, να με χειροκροτούν θέλω, να με θαυμάζουν επίσης, ηλίθιος όμως δεν είμαι. Γιατί ξέρω ότι αυτά χρειάζονται και τον άλλον για να συμβούν»

Τι ετοιμάζει τώρα, εκτός από τον Βυσσινόκηπο;

«Εκτός από τον Οιδίποδα Τύραννο που θα κάνω το καλοκαίρι και τον Μάκβεθ το χειμώνα, θα ανεβάσω το Μάιο το δεύτερο μέρος των Μαθημάτων Πολέμου, το οποίο πραγματεύεται αυτή τη φορά τη Σικελική Εκστρατεία. Έχω αγαπήσει πάρα πολύ το συγκεκριμένο project. Μαζί με μένα και κάποιο ελληνικό κοινό, κυρίως όμως οι ξένοι. Δυστυχώς στα έργα που είναι αρχαιόθεμα οι ξένοι είναι αυτοί που δείχνουν πιο γρήγορα το ενδιαφέρον τους. Εμείς ακούμε «Ελλάδα» και κάτι παθαίνουμε. Ίσως γιατί είμαστε ακόμη βαθιά βλάχοι», λέει ο ίδιος στο People.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου