Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2019

Κώστας Αρζόγλου: «Συνάντησα ανθρώπους που δεν ήθελα να συναντήσω»

Ο Κώστας Αρζόγλου μίλησε για γις δυσκολίες που έχει αντιμετωπίσει στη ζωή του, αλλά και στην προσπάθειά του να φτιάξει το δικό του θέατρο.

Όλα αυτά τα χρόνια, αποκάλυψε πως έχει συναντήσει ανθρώπους που δεν ήθελε αλλά δεν γινόταν διαφορετικά εξαιτίας της δουλειάς του.

Ποια είναι η διαφορά του θεάτρου στη σκηνή σε σχέση με την καθημερινότητα μας;

«Ότι είναι πιο έντιμο στη σκηνή, αν γίνεται σωστά και ωραία»

Που σημαίνει ότι είστε στο θέατρο 24 ώρες το 24ωρο;

«Αυτό, είμαι 24 ώρες στο θέατρο. Τι νομίζετε, ότι είμαι στο θέατρο μόνο τις ώρες που παίζω; Αυτό είναι η ανάπαυλα από τη μασκαράτα της ζωής».

Αυτόν τον καιρό πρωταγωνιστείτε στην παράσταση «Το κτήνος στο φεγγάρι».

«Βρισκόμαστε στο θέατρο «Σημείο», στην παράσταση που έχει σκηνοθετήσει ο Βαγγέλης Παπαδάκης, ο οποίος παίζει κιόλας. Παίζει ακόμα η Σοφία Λιάκου κι ένα νέο, 11 χρόνο παιδί, ο Τσέταν. Ο αφηγητής που υπάρχει μέσα στο έργο είναι το μεγαλωμένο παιδί που το είχαν υιοθετήσει οι ρόλοι του έργου όταν ήταν 10 χρονών»

Έχετε κοπιάσει, έχετε αγωνιστεί γι’ αυτό που θέλετε να δείτε και να κάνετε στο θέατρο, δεν επαναπαυτήκατε ποτέ στις «δάφνες» σας.

«Αν επαναπαυόμουν στις «δάφνες» μου, καλύτερα να πέθαινα. Αν συμβεί αυτό, θα πεθάνω»

Πώς μπορείτε να διαχειριστείτε στην ώριμη ηλικία που βρίσκεστε μια τόσο δύσκολη κατάσταση, όπως αυτή που περάσατε για το θέατρο «Undergound»;

«Μερικές φορές χάνω, μερικές κερδίζω. Στην περίπτωση του θεάτρου «Undergound» έχασα υγεία, χρόνο και λεφτά. Κάθε μέρα, για 4 χρόνια, ήμουν εκεί, από τις 9 το πρωί, γιατί υπήρχαν χιλιάδες πράγματα. Συνάντησα ανθρώπους που δεν θα ήθελα να συναντήσω, αλλά το έκανα εξαιτίας του συγκεκριμένου χώρου. Άμα κάνεις κάτι με στόχο κάτι άλλο, εξαιτίας κάποιου άλλου... δεν πρόλαβα να συμβιβαστώ, αυτό που με «έκαιγε» ήταν το πώς θα λειτουργεί το «Underground».Όταν υπάρχουν χιλιάδες προβλήματα, πολεοδομικά, νομικά, σωματείο, υπουργείο Πολιτισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και εξαιρούνται οι μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί που ήταν το «Underground»

Δεν σας βοήθησε κανείς;

«Δεν με βοήθησε ποτέ κανείς, παρά μόνο κάτι φίλοι, με ελάχιστα πράγματα, απλώς για να μπορώ να ζω και να μη μου κόψουν το ρεύμα. Σοβαρά ο χώρος αυτός δεν έχει βοηθηθεί από πουθενά» δήλωσε στο Λοιπόν

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου